Hel kyckling med äppelcidersås

Betyg (1-5):
3.13 (46 betyg)

Byt gärna ut mot kycklingdelar, men anpassa då tillagningstiden.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1.5 kg hel, Änglamark kyckling
  • 2 Änglamark äpplen urkärnade, klyftade
  • 2 Änglamark gula lökar klyftade
  • 4 Änglamark vitlöksklyftor
  • 1 dl Änglamark timjan hackad färsk
  • 20 g Änglamark smör, smält
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Cidersås:
  • 2 dl torr äppelcider
  • 2 dl Änglamark grädde
  • 2 dl silat spad från kyckling
  • 1 tsk soja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk maizena
  • Till servering:
  • 3 dl Änglamark ris eller
  • 1 kg Änglamark potatis

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Lägg äpplen, lök, vitlök och timjan runt kycklingen. Pensla med smöret, salta och peppra. Stek i ugnen till en innertemperatur på 70 grader, använd stektermometer, cirka 1 timme.
  2. Koka ihop cider, grädde och kycklingspad från kycklingen. Tillsätt soja, peppar och vispa i maizena, låt koka 5 minuter.

Servering

Servera med lök, äpplen och ris eller kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-01-31

Håller med om att det blir för torrt. Blev ingen sky att vispa ner i såsen.

Fredrik

2012-11-23

Den blev jättegod använde inget lock. Det gick bra ändå

Etella

2012-11-03

Hade lock halva tiden - på slutet. För att få kyckligen något saftigare kompletterade jag med några skivor ananas i juic samt lite vatten.. Mycket gott.

Ninna/webbredaktionen

2012-02-07

Det behövs inget lock utan kycklingen blir saftig om du använder en stektermometer och ser till att innertemperaturen blir den rätta. Lycka till med middagen!

freter

2012-02-06

Har kyllingen i ugnen nu. Sitter här ock funderar på om det inte borde vara en form med lock på egentligen? Utan lock ser det ut att bli väldigt torrt ...

Liknande recept

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(20)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(37)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(73)

Mangokyckling med habanero

(4)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Mangokyckling

(55)

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

(158)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.5 kg hel, Änglamark kyckling
  • 2 Änglamark äpplen urkärnade, klyftade
  • 2 Änglamark gula lökar klyftade
  • 4 Änglamark vitlöksklyftor
  • 1 dl Änglamark timjan hackad färsk
  • 20 g Änglamark smör, smält
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Cidersås:
  • 2 dl torr äppelcider
  • 2 dl Änglamark grädde
  • 2 dl silat spad från kyckling
  • 1 tsk soja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk maizena
  • Till servering:
  • 3 dl Änglamark ris eller
  • 1 kg Änglamark potatis

Hel kyckling med äppelcidersås

Betyg (1-5):
3.13 (46 betyg)

Byt gärna ut mot kycklingdelar, men anpassa då tillagningstiden.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Lägg äpplen, lök, vitlök och timjan runt kycklingen. Pensla med smöret, salta och peppra. Stek i ugnen till en innertemperatur på 70 grader, använd stektermometer, cirka 1 timme.
  2. Koka ihop cider, grädde och kycklingspad från kycklingen. Tillsätt soja, peppar och vispa i maizena, låt koka 5 minuter.

Servering

Servera med lök, äpplen och ris eller kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-01-31

Håller med om att det blir för torrt. Blev ingen sky att vispa ner i såsen.

Fredrik

2012-11-23

Den blev jättegod använde inget lock. Det gick bra ändå

Etella

2012-11-03

Hade lock halva tiden - på slutet. För att få kyckligen något saftigare kompletterade jag med några skivor ananas i juic samt lite vatten.. Mycket gott.

Ninna/webbredaktionen

2012-02-07

Det behövs inget lock utan kycklingen blir saftig om du använder en stektermometer och ser till att innertemperaturen blir den rätta. Lycka till med middagen!

freter

2012-02-06

Har kyllingen i ugnen nu. Sitter här ock funderar på om det inte borde vara en form med lock på egentligen? Utan lock ser det ut att bli väldigt torrt ...

Liknande recept

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(20)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(37)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(73)

Mangokyckling med habanero

(4)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Mangokyckling

(55)

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

(158)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies