För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hel grillad kyckling

Betyg (1-5):
2.5 (14 betyg)

Godaste grillade kycklingen med örter, vitlök och chili.

Tillagningstid: 30 min + ca 1 tim 30 min grilltid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg kyckling
  • 1.5 msk flingsalt
  • 2 dl grovhackade blandade örter t ex persilja, timjan och rosmarin
  • 1 citron
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili, eventuellt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj kycklingen i kallt vatten och torka av. Gnid in den med salt, även insidan. Skär små snitt i brösten och låren och peta in lite örter. Dela citronen och stoppa in den i kycklingen med resten av örterna, hela vitlöksklyftor och ev chili.
  2. Bind ihop benen med steksnöre och gnid in hela kycklingen med olivolja. Krydda med nymalen svartpeppar. Stick i en stektermometer på insidan av låret, den ska inte ligga rakt mot benet.
  3. Grilla kycklingen indirekt under lock 1-1,5 tim till en innertemperatur på 70°. Ha spjällen öppna både under och över. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar. Försök hålla ca 150° i grillen.
  4. Låt kycklingen vila ca 10 min innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-05-21

@ carin nordgen sjöstedt. Ugn 250°

carin nordgen sjöstedt

2013-05-21

Om jag inte har tillgång till utomhusgrill--Vad gäller för ugn ???

Liknande recept

Tacokyckling med picklad rödlök

(7)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(16)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklingwok med cashewnötter

(78)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(28)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Klassisk paella

(11)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 kg kyckling
  • 1.5 msk flingsalt
  • 2 dl grovhackade blandade örter t ex persilja, timjan och rosmarin
  • 1 citron
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili, eventuellt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar

Hel grillad kyckling

Betyg (1-5):
2.5 (14 betyg)

Godaste grillade kycklingen med örter, vitlök och chili.

Tillagningstid: 30 min + ca 1 tim 30 min grilltid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kycklingen i kallt vatten och torka av. Gnid in den med salt, även insidan. Skär små snitt i brösten och låren och peta in lite örter. Dela citronen och stoppa in den i kycklingen med resten av örterna, hela vitlöksklyftor och ev chili.
  2. Bind ihop benen med steksnöre och gnid in hela kycklingen med olivolja. Krydda med nymalen svartpeppar. Stick i en stektermometer på insidan av låret, den ska inte ligga rakt mot benet.
  3. Grilla kycklingen indirekt under lock 1-1,5 tim till en innertemperatur på 70°. Ha spjällen öppna både under och över. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar. Försök hålla ca 150° i grillen.
  4. Låt kycklingen vila ca 10 min innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-05-21

@ carin nordgen sjöstedt. Ugn 250°

carin nordgen sjöstedt

2013-05-21

Om jag inte har tillgång till utomhusgrill--Vad gäller för ugn ???

Liknande recept

Tacokyckling med picklad rödlök

(7)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(16)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklingwok med cashewnötter

(78)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(28)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Klassisk paella

(11)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(2)