Hastbullar

Hastbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Snabba bullar med bakpulver som tillagas på 20 min.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
22 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl russin
  • 1 citron eller hälften apelsin, rivet skal
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Garnering:
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, bakpulver och socker i en skål. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela med fingertopparna eller en gaffel till en smulig massa.
  2. Tillsätt russin, gärna rivet skal av en väl borstad citron eller apelsin, ägg och mjölk. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  3. Klicka med sked ut degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar av papper. Strö ev över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 10­-15 minuter.

Variation med hallonsylt

  1. Gör degen som ovan men uteslut russinen. Beroende på receptmängden kan några eller någon tesked finstött eller mald kardemumma kan ersätta det rivna fruktskalet. Klicka ut degen i pappersformar. Gör ett hål i varje bulle med mjölat finger. Fördela ca 1 msk hallonsylt i hålen. Grädda som vanligt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yasmn omar

2014-11-14

jättebra recept

Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Hastbullar
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl russin
  • 1 citron eller hälften apelsin, rivet skal
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Garnering:
  • pärlsocker

Hastbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Snabba bullar med bakpulver som tillagas på 20 min.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
22 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl, bakpulver och socker i en skål. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela med fingertopparna eller en gaffel till en smulig massa.
  2. Tillsätt russin, gärna rivet skal av en väl borstad citron eller apelsin, ägg och mjölk. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  3. Klicka med sked ut degen till bullar på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar av papper. Strö ev över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 10­-15 minuter.

Variation med hallonsylt

  1. Gör degen som ovan men uteslut russinen. Beroende på receptmängden kan några eller någon tesked finstött eller mald kardemumma kan ersätta det rivna fruktskalet. Klicka ut degen i pappersformar. Gör ett hål i varje bulle med mjölat finger. Fördela ca 1 msk hallonsylt i hålen. Grädda som vanligt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yasmn omar

2014-11-14

jättebra recept

Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)