För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hasselnötskavring (mini)

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Otroligt uppskattat med hembakat bröd på julbordet!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl filmjölk eller gräddfil
  • 1.25 mörk sirap
  • 1.5 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd ihop de torra ingredienserna.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke. Häll i mjölblandningen och blanda väl. Vänd ner hälften av nötterna.
  3. Fördela degen i 4 små formar klädda med bakplåtspapper. Strö över resten av nötterna.
  4. Grädda kavringarna i nedre delen av ugnen ca 25 min, känn med provsticka att de är klara.
  5. Stjälp dem ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.

Tips

Underbar att servera till salta ostar som cheddar, gorgonzola eller edamer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Lingonmarmelad

(2)

Smoothie bowl

(3)

Valnötsbröd

(18)

Nötbröd

(3)

Barnens hemgjorda energi-bar

(4)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl filmjölk eller gräddfil
  • 1.25 mörk sirap
  • 1.5 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 tsk salt

Hasselnötskavring (mini)

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Otroligt uppskattat med hembakat bröd på julbordet!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd ihop de torra ingredienserna.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke. Häll i mjölblandningen och blanda väl. Vänd ner hälften av nötterna.
  3. Fördela degen i 4 små formar klädda med bakplåtspapper. Strö över resten av nötterna.
  4. Grädda kavringarna i nedre delen av ugnen ca 25 min, känn med provsticka att de är klara.
  5. Stjälp dem ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.

Tips

Underbar att servera till salta ostar som cheddar, gorgonzola eller edamer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Lingonmarmelad

(2)

Smoothie bowl

(3)

Valnötsbröd

(18)

Nötbröd

(3)

Barnens hemgjorda energi-bar

(4)

Aprikos och valnötsbröd

(5)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)