Hamburgare på högrev med tryffelaioli

Betyg (1-5):
4.58 (24 betyg)

Saftig högrevsburgare med hemmagjord tryffelaioli och karamelliserad lök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 3 strimlade gula lökar
  • 100 g smör
  • 1 msk socker
  • 500 g högrevsfärs
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad saltgurka
  • 1 tsk salt
  • Tryffelaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl neutral olja
  • tryffelolja
  • salt

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna på grillen eller spisen. Klicka i smör och stek lök med socker och salt under omrörning. Stek löken tills den är karamelliserad, 20–30 min.
  2. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Smaka av med tryffelolja och salt.
  3. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra burgare och grilla ca 3 min per sida. Bygg burgare mellan bröden och varva med sallad, tomat, gurka, karamelliserad lök och tryffelaioli.

Tips

Sara tipsar: Flytta ut köket och ställ stekpannan på grillen! Tänk på att ha en panna som klarar värmen!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2016-02-15

Kombinationen såsen, löken och saltgurkan blir en väldigt speciell smak. Hamburgare med god smak. Toppbetyg.

Liknande recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

(6)

Gravad och grillad oxfilé

(46)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(21)

Dansk sjömansbiff

(155)

Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

(6)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 strimlade gula lökar
  • 100 g smör
  • 1 msk socker
  • 500 g högrevsfärs
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad saltgurka
  • 1 tsk salt
  • Tryffelaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl neutral olja
  • tryffelolja
  • salt

Hamburgare på högrev med tryffelaioli

Betyg (1-5):
4.58 (24 betyg)

Saftig högrevsburgare med hemmagjord tryffelaioli och karamelliserad lök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna på grillen eller spisen. Klicka i smör och stek lök med socker och salt under omrörning. Stek löken tills den är karamelliserad, 20–30 min.
  2. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Smaka av med tryffelolja och salt.
  3. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra burgare och grilla ca 3 min per sida. Bygg burgare mellan bröden och varva med sallad, tomat, gurka, karamelliserad lök och tryffelaioli.

Tips

Sara tipsar: Flytta ut köket och ställ stekpannan på grillen! Tänk på att ha en panna som klarar värmen!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2016-02-15

Kombinationen såsen, löken och saltgurkan blir en väldigt speciell smak. Hamburgare med god smak. Toppbetyg.

Liknande recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

(6)

Gravad och grillad oxfilé

(46)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(21)

Dansk sjömansbiff

(155)

Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

(6)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies