Hamburgare på högrev med tryffelaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.4 (30 betyg)

Saftig högrevsburgare med hemmagjord tryffelaioli och karamelliserad lök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 strimlade gula lökar
  • 100 g smör
  • 1 msk socker
  • 500 g högrevsfärs
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad saltgurka
  • Tryffelaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl neutral olja
  • tryffelolja
  • salt

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna på grillen eller spisen. Klicka i smör och stek lök med socker och salt under omrörning. Stek löken tills den är karamelliserad, 20–30 min.
  2. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Smaka av med tryffelolja och salt.
  3. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra burgare och grilla ca 3 min per sida. Bygg burgare mellan bröden och varva med sallad, tomat, gurka, karamelliserad lök och tryffelaioli.

Tips

Sara tipsar: Flytta ut köket och ställ stekpannan på grillen! Tänk på att ha en panna som klarar värmen!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2016-02-15

Kombinationen såsen, löken och saltgurkan blir en väldigt speciell smak. Hamburgare med god smak. Toppbetyg.

Liknande recept

Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Gravad och grillad oxfilé

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Örtstekt lamm med bakad lök och fetasmör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 strimlade gula lökar
  • 100 g smör
  • 1 msk socker
  • 500 g högrevsfärs
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad saltgurka
  • Tryffelaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl neutral olja
  • tryffelolja
  • salt

Hamburgare på högrev med tryffelaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.4 (30 betyg)

Saftig högrevsburgare med hemmagjord tryffelaioli och karamelliserad lök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna på grillen eller spisen. Klicka i smör och stek lök med socker och salt under omrörning. Stek löken tills den är karamelliserad, 20–30 min.
  2. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Smaka av med tryffelolja och salt.
  3. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra burgare och grilla ca 3 min per sida. Bygg burgare mellan bröden och varva med sallad, tomat, gurka, karamelliserad lök och tryffelaioli.

Tips

Sara tipsar: Flytta ut köket och ställ stekpannan på grillen! Tänk på att ha en panna som klarar värmen!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2016-02-15

Kombinationen såsen, löken och saltgurkan blir en väldigt speciell smak. Hamburgare med god smak. Toppbetyg.

Liknande recept

Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Gravad och grillad oxfilé

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Örtstekt lamm med bakad lök och fetasmör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)