Hamburgare på högrev med tryffelaioli

Betyg (1-5):
4.57 (23 betyg)

Saftig högrevsburgare med hemmagjord tryffelaioli och karamelliserad lök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 3 strimlade gula lökar
  • 100 g smör
  • 1 msk socker
  • 500 g högrevsfärs
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad saltgurka
  • Tryffelaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl neutral olja
  • tryffelolja

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna på grillen eller spisen. Klicka i smör och stek lök med socker och salt under omrörning. Stek löken tills den är karamelliserad, 20–30 min.
  2. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Smaka av med tryffelolja och salt.
  3. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra burgare och grilla ca 3 min per sida. Bygg burgare mellan bröden och varva med sallad, tomat, gurka, karamelliserad lök och tryffelaioli.

Tips

Sara tipsar: Flytta ut köket och ställ stekpannan på grillen! Tänk på att ha en panna som klarar värmen!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2016-02-15

Kombinationen såsen, löken och saltgurkan blir en väldigt speciell smak. Hamburgare med god smak. Toppbetyg.

Liknande recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(17)

Pulled pork i hamburgerbröd

(8)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Amirs burgare med sköna tillbehör

(3)

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

(1)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(49)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 3 strimlade gula lökar
  • 100 g smör
  • 1 msk socker
  • 500 g högrevsfärs
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad saltgurka
  • Tryffelaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl neutral olja
  • tryffelolja

Hamburgare på högrev med tryffelaioli

Betyg (1-5):
4.57 (23 betyg)

Saftig högrevsburgare med hemmagjord tryffelaioli och karamelliserad lök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna på grillen eller spisen. Klicka i smör och stek lök med socker och salt under omrörning. Stek löken tills den är karamelliserad, 20–30 min.
  2. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Smaka av med tryffelolja och salt.
  3. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra burgare och grilla ca 3 min per sida. Bygg burgare mellan bröden och varva med sallad, tomat, gurka, karamelliserad lök och tryffelaioli.

Tips

Sara tipsar: Flytta ut köket och ställ stekpannan på grillen! Tänk på att ha en panna som klarar värmen!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2016-02-15

Kombinationen såsen, löken och saltgurkan blir en väldigt speciell smak. Hamburgare med god smak. Toppbetyg.

Liknande recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(17)

Pulled pork i hamburgerbröd

(8)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Amirs burgare med sköna tillbehör

(3)

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

(1)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(49)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies