Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör
  • Tid 30 min

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 12 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
Blomkålspuré:
  • 400 g blomkål
  • 2 msk crème fraiche
  • salt
Till servering:
  • 40 g smör
  • 0.5 dl hasselnötter, rostade och skalade
  • 20 g vattenkrasse eller mâchesallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blomkålspuré: Skär blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och mixa till en slät puré med crème fraiche. Smaka av med salt.

  2. 2

    Bryn smöret till serveringen i en kastrull under omrörning tills det doftar nötigt.

  3. 3

    Låt musslorna rinna av på hushållspapper. Hetta upp en stekpanna. Stek musslorna ca 20 sek per sida i smör så de får fin färg, salta.

  4. 4

    Lägg upp blomkålspuré och musslor på 4 tallrikar eller i musselskal. Toppa med grovt hackade nötter, vattenkrasse och ringla över det brynta smöret.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar