Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Blomkålspuré:
  • 400 g blomkål
  • 2 msk crème fraiche
  • salt
  • Till servering:
  • 40 g smör
  • 0.5 dl hasselnötter, rostade och skalade
  • 20 g vattenkrasse eller mâchesallad

Gör så här

  1. Blomkålspuré: Skär blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och mixa till en slät puré med crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Bryn smöret till serveringen i en kastrull under omrörning tills det doftar nötigt.
  3. Låt musslorna rinna av på hushållspapper. Hetta upp en stekpanna. Stek musslorna ca 20 sek per sida i smör så de får fin färg, salta.
  4. Lägg upp blomkålspuré och musslor på 4 tallrikar eller i musselskal. Toppa med grovt hackade nötter, vattenkrasse och ringla över det brynta smöret.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krabba i saffransbuljong

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Sommarfräsch räkcocktail

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 12 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Blomkålspuré:
  • 400 g blomkål
  • 2 msk crème fraiche
  • salt
  • Till servering:
  • 40 g smör
  • 0.5 dl hasselnötter, rostade och skalade
  • 20 g vattenkrasse eller mâchesallad

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blomkålspuré: Skär blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och mixa till en slät puré med crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Bryn smöret till serveringen i en kastrull under omrörning tills det doftar nötigt.
  3. Låt musslorna rinna av på hushållspapper. Hetta upp en stekpanna. Stek musslorna ca 20 sek per sida i smör så de får fin färg, salta.
  4. Lägg upp blomkålspuré och musslor på 4 tallrikar eller i musselskal. Toppa med grovt hackade nötter, vattenkrasse och ringla över det brynta smöret.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krabba i saffransbuljong

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Sommarfräsch räkcocktail

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)