Halloweentårta med spindelnät

Betyg (1-5):
2.88 (26 betyg)

Hitta kreativiteten inom dig och baka en spindeltårta till Halloween. Gör spännande spindelnät av chokladsås som dekoration och toppa med strössel.

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 340 g tredelad tårtbotten
  • Fyllning:
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 75 g smör
  • 2 msk vatten
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 2.5 dl vispad vispgrädde
  • Chokladsås:
  • 50 g blockchoklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk chokladströssel

Gör så här

  1. Hetta upp choklad, margarin och vattnet i en kastrull på svag värme. Rör till en jämn smet. Ta kastrullen från värmen och blanda ner florsocker och ägg. Låt fyllningen svalna och bred den mellan tårtbottnarna.
  2. Vispa grädde och bred över tårtan. Gör chokladsåsen. Smält choklad, smör och vispgrädde i en kastrull, rör om och låt svalna lite.
  3. Häll smeten i en kraftig plastpåse utan vikta hörn och klipp ett litet hål i ena hörnet.
  4. Garnera med chokladen i form av ett spindelnät och därefter strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nutella semifreddo

(0)

Paradis rocky road glasscoupe

(2)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

(24)

Lakritsstrut med färska hallon

(0)

Julbomb

(5)

Chokladsufflé med mangosorbet

(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 340 g tredelad tårtbotten
  • Fyllning:
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 75 g smör
  • 2 msk vatten
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 2.5 dl vispad vispgrädde
  • Chokladsås:
  • 50 g blockchoklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk chokladströssel

Halloweentårta med spindelnät

Betyg (1-5):
2.88 (26 betyg)

Hitta kreativiteten inom dig och baka en spindeltårta till Halloween. Gör spännande spindelnät av chokladsås som dekoration och toppa med strössel.

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp choklad, margarin och vattnet i en kastrull på svag värme. Rör till en jämn smet. Ta kastrullen från värmen och blanda ner florsocker och ägg. Låt fyllningen svalna och bred den mellan tårtbottnarna.
  2. Vispa grädde och bred över tårtan. Gör chokladsåsen. Smält choklad, smör och vispgrädde i en kastrull, rör om och låt svalna lite.
  3. Häll smeten i en kraftig plastpåse utan vikta hörn och klipp ett litet hål i ena hörnet.
  4. Garnera med chokladen i form av ett spindelnät och därefter strössel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nutella semifreddo

(0)

Paradis rocky road glasscoupe

(2)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

(24)

Lakritsstrut med färska hallon

(0)

Julbomb

(5)

Chokladsufflé med mangosorbet

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies