Halloweengodis med maräng och choklad

Betyg (1-5):
3.12 (117 betyg)

Hemmagjorda maränger dekorerade med choklad blir enkelt festliga spöken, perfekta till halloweenfesten!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 2 ägg, endast vitan
  • 5 droppar ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl socker
  • 100 g mörk choklad (minst 70 %)

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med ättikspriten och hälften av sockret. Tillsätt resten av sockret lite i taget och vispa till ett fast skum, 5-7 minuter.
  2. Spritsa ut toppar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt tummen och pekfingret mot marängens ”midja” och släpp försiktigt så att två små strängar dras ut. Det får bli spökets armar!
  3. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna släpper från pappret, cirka 45 minuter.
  4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa bottnarna på marängerna och måla ögon med en sprits eller en bomullspinne.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Soffisen

2018-02-05

Om någon fått platta maränger då har man gjort fel vid vispningen. Äggvitor ska vara i rumstemperatur. Som Coop skrev, bunken måste vara rent och fri från fett, vatten och matrester. Det gäller även vispen. Jag brukar gör så här; Vispa äggvitor till ett vitt skum. Häll i ättiksprit/vinäger/citronsaft och vispa. Häll lite socker i taget och vispa till en fast och slät maräng. Det brukar ta 7-10 min.

Coop webbredaktör

2017-11-09

Till Ulla: Det får inte vara något fett eller vatten i bunken eller på vispen. Man får även akta sig för att övervispa en maräng.

Ulla

2017-11-03

Skulle baka med barnbarnen. Vad var felet? vispade säkert 20 min men fick inte någon fast massa som kunde bli spöken.fick bli platta överkörda spöken istället

hugo

2014-10-23

goda

henrik

2014-02-08

Piff B

Anna

2013-12-30

Gjorde helt enligt receptet och fick perfekta maränger!!

Lena Lang

2013-11-05

Receptet stämmer inte. Platta maränger men goda.

Mia

2013-11-02

Jag vispade mycket, längre än tiden i receptet... men fick ändå bara platta spöken och massa klet :(

Annica

2013-11-02

äggvitorna, ättikspriten och hälften av sockret ska vispas tills man kan vända skålen uppochner utan att det rinner ut sedan tillsätts resten av sockret. då blir det inte rinnigt. Har alltid bakat maränger på det viset och resutatet blir jättebra.

åsa

2013-11-01

jag vispade och vispade men det vart ändå inte tillräckligt tjockt för att göra annat än platta kakor! vad gjorde jag för fel?

Britta/webbredaktioenen

2013-10-30

Nej, låt marängerna stå kvar en liten stund till.

Cecilia

2013-10-30

Har haft mina maränger inne i ugnen i en timme och de är fortfarande kladdiga inuti, men spröda och snövita på utsidan. Ska de vara vara kladdiga och dallriga på insidan när de precis kommer ut?

Britta/webbredaktör

2013-10-30

@annika 1 äggvita väger ca 40 g.

annika

2013-10-30

vad väger 2 ägg vitor? jag har köpt en flaska med äggvita skall göra många spöken

stina

2013-10-29

nu ska de svalna sen ska vi äta de!!!!

kerstintegel@gmail.com

2013-10-27

Jag tycker det är jättebra med era recept. Jag ska göra spökmaränger till barnbarnen!

Britta/webbredaktionen

2013-10-24

@Ann Det ska vara 1,5 dl socker.

Ann

2013-10-23

Hej, tack för receptet på söta spöken, men... Hur mycket socker ska det vara?

kristina

2012-11-28

jag tyckte att det var lite kladdiga på början men när man skulle äta dem var dem så goda

May

2012-10-26

Toppen med Recept i telefonen Behöver inte ta med lista hem i från.

Liknande recept

Rulltårta med vit chokladmousse och hallon

(9)

Drömdessert med citroncurd och vit choklad

(4)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Saras påsktårta

(177)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 ägg, endast vitan
  • 5 droppar ättiksprit (12 %)
  • 1.5 dl socker
  • 100 g mörk choklad (minst 70 %)

Halloweengodis med maräng och choklad

Betyg (1-5):
3.12 (117 betyg)

Hemmagjorda maränger dekorerade med choklad blir enkelt festliga spöken, perfekta till halloweenfesten!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med ättikspriten och hälften av sockret. Tillsätt resten av sockret lite i taget och vispa till ett fast skum, 5-7 minuter.
  2. Spritsa ut toppar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt tummen och pekfingret mot marängens ”midja” och släpp försiktigt så att två små strängar dras ut. Det får bli spökets armar!
  3. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna släpper från pappret, cirka 45 minuter.
  4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa bottnarna på marängerna och måla ögon med en sprits eller en bomullspinne.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Soffisen

2018-02-05

Om någon fått platta maränger då har man gjort fel vid vispningen. Äggvitor ska vara i rumstemperatur. Som Coop skrev, bunken måste vara rent och fri från fett, vatten och matrester. Det gäller även vispen. Jag brukar gör så här; Vispa äggvitor till ett vitt skum. Häll i ättiksprit/vinäger/citronsaft och vispa. Häll lite socker i taget och vispa till en fast och slät maräng. Det brukar ta 7-10 min.

Coop webbredaktör

2017-11-09

Till Ulla: Det får inte vara något fett eller vatten i bunken eller på vispen. Man får även akta sig för att övervispa en maräng.

Ulla

2017-11-03

Skulle baka med barnbarnen. Vad var felet? vispade säkert 20 min men fick inte någon fast massa som kunde bli spöken.fick bli platta överkörda spöken istället

hugo

2014-10-23

goda

henrik

2014-02-08

Piff B

Anna

2013-12-30

Gjorde helt enligt receptet och fick perfekta maränger!!

Lena Lang

2013-11-05

Receptet stämmer inte. Platta maränger men goda.

Mia

2013-11-02

Jag vispade mycket, längre än tiden i receptet... men fick ändå bara platta spöken och massa klet :(

Annica

2013-11-02

äggvitorna, ättikspriten och hälften av sockret ska vispas tills man kan vända skålen uppochner utan att det rinner ut sedan tillsätts resten av sockret. då blir det inte rinnigt. Har alltid bakat maränger på det viset och resutatet blir jättebra.

åsa

2013-11-01

jag vispade och vispade men det vart ändå inte tillräckligt tjockt för att göra annat än platta kakor! vad gjorde jag för fel?

Britta/webbredaktioenen

2013-10-30

Nej, låt marängerna stå kvar en liten stund till.

Cecilia

2013-10-30

Har haft mina maränger inne i ugnen i en timme och de är fortfarande kladdiga inuti, men spröda och snövita på utsidan. Ska de vara vara kladdiga och dallriga på insidan när de precis kommer ut?

Britta/webbredaktör

2013-10-30

@annika 1 äggvita väger ca 40 g.

annika

2013-10-30

vad väger 2 ägg vitor? jag har köpt en flaska med äggvita skall göra många spöken

stina

2013-10-29

nu ska de svalna sen ska vi äta de!!!!

kerstintegel@gmail.com

2013-10-27

Jag tycker det är jättebra med era recept. Jag ska göra spökmaränger till barnbarnen!

Britta/webbredaktionen

2013-10-24

@Ann Det ska vara 1,5 dl socker.

Ann

2013-10-23

Hej, tack för receptet på söta spöken, men... Hur mycket socker ska det vara?

kristina

2012-11-28

jag tyckte att det var lite kladdiga på början men när man skulle äta dem var dem så goda

May

2012-10-26

Toppen med Recept i telefonen Behöver inte ta med lista hem i från.

Liknande recept

Rulltårta med vit chokladmousse och hallon

(9)

Drömdessert med citroncurd och vit choklad

(4)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Saras påsktårta

(177)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies