Halloumibiffar med tomatsås och ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.58 (12 betyg)

Smakrika vegetariska biffar med riven halloumiost, morötter och ägg som serveras med en tomatsås och ris. Perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja + till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1 msk torkad oregano

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Riv morötterna grovt och lägg ¼ i en kastrull med olja och vitlök.
  2. Fräs tills mjukt och tillsätt krossade tomater, vinäger, socker, salt och peppar. Låt puttra minst 15 min. Mixa såsen slät med stavmixer.
  3. Riv halloumin grovt och rör ihop med resten av morötterna, ägg och oregano. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten i små högar, stek tills det blir små fina biffar med krispig yta. Servera med riset och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(146)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl basmatiris
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja + till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1 msk torkad oregano

Halloumibiffar med tomatsås och ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.58 (12 betyg)

Smakrika vegetariska biffar med riven halloumiost, morötter och ägg som serveras med en tomatsås och ris. Perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Riv morötterna grovt och lägg ¼ i en kastrull med olja och vitlök.
  2. Fräs tills mjukt och tillsätt krossade tomater, vinäger, socker, salt och peppar. Låt puttra minst 15 min. Mixa såsen slät med stavmixer.
  3. Riv halloumin grovt och rör ihop med resten av morötterna, ägg och oregano. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten i små högar, stek tills det blir små fina biffar med krispig yta. Servera med riset och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(146)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)