Halloumibiffar med tomatsås och ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

Smakrika vegetariska biffar med riven halloumiost, morötter och ägg som serveras med en tomatsås och ris. Perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja + till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1 msk torkad oregano

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Riv morötterna grovt och lägg ¼ i en kastrull med olja och vitlök.
  2. Fräs tills mjukt och tillsätt krossade tomater, vinäger, socker, salt och peppar. Låt puttra minst 15 min. Mixa såsen slät med stavmixer.
  3. Riv halloumin grovt och rör ihop med resten av morötterna, ägg och oregano. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten i små högar, stek tills det blir små fina biffar med krispig yta. Servera med riset och såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2021-03-01

Otroligt gott! (Och tack för tipsen ovan)

Louise Viktoria Elis

2021-01-21

Jättegod rätt! Kunde inte låta bli att smyga in lite riven palsternacka också, i både tomatsås och biffar, och det blev ännu godare.

Helena

2021-01-17

Mycket gott, kryddade tomatsåsen med oreganon istället för biffarna samt piffade till den med lite sambal oelek. Serverade med pasta som jag rörde ihop med tomatsåsen. Svårt att få till biffarna får träna fler gånger. Höga betyg från resten av familjen.

Kerstin

2020-12-16

Det blev gott! Nästa gång provar jag dock med annan krydda än oregano. Såg i tidigare kommentarer att de inte satt ihop så bra så hällde i lite majsmjöl i smeten, stekte långsamt på låg värme så osten verkligen fick smälta ihop o då gick det bra. Men blir mer som pannkakor än biffar. Gjorde det även lätt för mig med färdig tomatsås ist för att koka egen o det blev gott det med.

Malin

2020-12-11

Fick dom inte att sitta ihop så bra men det vart gott! Vi åt grönkål till, det passade bra.

Minna

2020-12-09

Gott!! Och barnen gav det godkänt. Men vet inte om jag valt en halloumi med mycket sälta i för dom blev väldigt salta.

Liknande recept

Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(97)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl basmatiris
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja + till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1 msk torkad oregano

Halloumibiffar med tomatsås och ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

Smakrika vegetariska biffar med riven halloumiost, morötter och ägg som serveras med en tomatsås och ris. Perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Riv morötterna grovt och lägg ¼ i en kastrull med olja och vitlök.
  2. Fräs tills mjukt och tillsätt krossade tomater, vinäger, socker, salt och peppar. Låt puttra minst 15 min. Mixa såsen slät med stavmixer.
  3. Riv halloumin grovt och rör ihop med resten av morötterna, ägg och oregano. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten i små högar, stek tills det blir små fina biffar med krispig yta. Servera med riset och såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2021-03-01

Otroligt gott! (Och tack för tipsen ovan)

Louise Viktoria Elis

2021-01-21

Jättegod rätt! Kunde inte låta bli att smyga in lite riven palsternacka också, i både tomatsås och biffar, och det blev ännu godare.

Helena

2021-01-17

Mycket gott, kryddade tomatsåsen med oreganon istället för biffarna samt piffade till den med lite sambal oelek. Serverade med pasta som jag rörde ihop med tomatsåsen. Svårt att få till biffarna får träna fler gånger. Höga betyg från resten av familjen.

Kerstin

2020-12-16

Det blev gott! Nästa gång provar jag dock med annan krydda än oregano. Såg i tidigare kommentarer att de inte satt ihop så bra så hällde i lite majsmjöl i smeten, stekte långsamt på låg värme så osten verkligen fick smälta ihop o då gick det bra. Men blir mer som pannkakor än biffar. Gjorde det även lätt för mig med färdig tomatsås ist för att koka egen o det blev gott det med.

Malin

2020-12-11

Fick dom inte att sitta ihop så bra men det vart gott! Vi åt grönkål till, det passade bra.

Minna

2020-12-09

Gott!! Och barnen gav det godkänt. Men vet inte om jag valt en halloumi med mycket sälta i för dom blev väldigt salta.

Liknande recept

Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(97)