Hallonsemifreddo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (30 betyg)

Gör din egen semifreddo och smaksätt den med hallon, nötter och apelsin. Semi freddo betyder halvfryst på italienska, och det är det som gör den här desserten till något utöver det vanliga!

Tillagningstid: 30 minuter + tid i frysen
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl mixade hasselnötter
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • 1 msk olja till formen
  • Fyllning:
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 dl frysta, lätt tinade hallon
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • Till servering:
  • färska bär

Gör så här

  1. Blanda 2,5 deciliter hasselnötter med florsockret. <br>Dela äggvitor och gulor och vispa vitorna hårt. Vänd försiktigt ned nötblandningen.
  2. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten av en springform, 28 centimeter, med löstagbar kant. Pensla pappret med lite olja. Bred ut nötmarängmassan i formen. Strö över resten av nötterna. Grädda mitt i ugnen tills kakan hårdnat och fått färg, 12-15 minuter.
  3. Ta kakan ur formen och dela den försiktigt i 2 bottnar med en kniv. Låt svalna och ta bort bakplåtspappret.

Fyllning

  1. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden hårt i en skål. Vispa äggulorna och sockret pösigt i en annan skål. Smält gelatinet enligt anvisning på förpackningen och vispa ner i äggblandningen. Blanda ner hallon, apelsinskal och -saft. Vänd försiktigt ned grädden.
  2. Lägg en nötbotten i formen igen med smörpapper i botten. Bred över fyllningen och lägg på den andra botten. Ställ i frysen minst 2 timmar. Låt tina 10-15 minuter innan servering.

Servering

Servera med färska bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina Hermansson

2013-12-27

Det här receptet innehåller gelatin och är alltså inte vegetariskt!

Stefan i Halmstad

2012-12-30

Omöjligt dela bottnen. Hur många grader? God men gör botten i två omgångar menar jag.

Katrin

2012-12-29

Helt värdelös faktiskt! Extremt svårt att dela nötmarängbotten på två bottnar. Det översta lagret sprack direkt när den stelnat något och när man försökte lyfta över botten förstördes allt. Slutade med att jag enbart kunde använda botten och fick skippa själva locket och dekorera med bär. Blev väl OK. Saknade även ungstemperatur i receptet.

Dissapointed

2012-05-18

Den hårdnar ju inte i ugnen, hade den inne nästan 20min...

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Citron- och vallmosockerkaka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl mixade hasselnötter
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • 1 msk olja till formen
  • Fyllning:
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 dl frysta, lätt tinade hallon
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • Till servering:
  • färska bär

Hallonsemifreddo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (30 betyg)

Gör din egen semifreddo och smaksätt den med hallon, nötter och apelsin. Semi freddo betyder halvfryst på italienska, och det är det som gör den här desserten till något utöver det vanliga!

Tillagningstid: 30 minuter + tid i frysen
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda 2,5 deciliter hasselnötter med florsockret. <br>Dela äggvitor och gulor och vispa vitorna hårt. Vänd försiktigt ned nötblandningen.
  2. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten av en springform, 28 centimeter, med löstagbar kant. Pensla pappret med lite olja. Bred ut nötmarängmassan i formen. Strö över resten av nötterna. Grädda mitt i ugnen tills kakan hårdnat och fått färg, 12-15 minuter.
  3. Ta kakan ur formen och dela den försiktigt i 2 bottnar med en kniv. Låt svalna och ta bort bakplåtspappret.

Fyllning

  1. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden hårt i en skål. Vispa äggulorna och sockret pösigt i en annan skål. Smält gelatinet enligt anvisning på förpackningen och vispa ner i äggblandningen. Blanda ner hallon, apelsinskal och -saft. Vänd försiktigt ned grädden.
  2. Lägg en nötbotten i formen igen med smörpapper i botten. Bred över fyllningen och lägg på den andra botten. Ställ i frysen minst 2 timmar. Låt tina 10-15 minuter innan servering.

Servering

Servera med färska bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina Hermansson

2013-12-27

Det här receptet innehåller gelatin och är alltså inte vegetariskt!

Stefan i Halmstad

2012-12-30

Omöjligt dela bottnen. Hur många grader? God men gör botten i två omgångar menar jag.

Katrin

2012-12-29

Helt värdelös faktiskt! Extremt svårt att dela nötmarängbotten på två bottnar. Det översta lagret sprack direkt när den stelnat något och när man försökte lyfta över botten förstördes allt. Slutade med att jag enbart kunde använda botten och fick skippa själva locket och dekorera med bär. Blev väl OK. Saknade även ungstemperatur i receptet.

Dissapointed

2012-05-18

Den hårdnar ju inte i ugnen, hade den inne nästan 20min...

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Citron- och vallmosockerkaka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)