Hallonmousse

Hallonmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Krämig mousse gjord på hallon och grädde. Perfekt att servera till dessert.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 225 g hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • myntablad och hallon, till garnering

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Tina hallonen om de är frysta. Mosa dem ordentligt och blanda med sockret.
  2. Vispa grädden fluffig och rör ihop med hallonen. Smält gelatinbladen i lite vatten i en kastrull. Häll gelatinet i hallongrädden under omrörning.
  3. Fördela moussen i 6 portionsglas och låt stå i kylen minst 1 tim. Garnera med myntablad och hallon vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)
Hallonmousse
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 gelatinblad
  • 225 g hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • myntablad och hallon, till garnering

Hallonmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Krämig mousse gjord på hallon och grädde. Perfekt att servera till dessert.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Tina hallonen om de är frysta. Mosa dem ordentligt och blanda med sockret.
  2. Vispa grädden fluffig och rör ihop med hallonen. Smält gelatinbladen i lite vatten i en kastrull. Häll gelatinet i hallongrädden under omrörning.
  3. Fördela moussen i 6 portionsglas och låt stå i kylen minst 1 tim. Garnera med myntablad och hallon vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)