Hallonmousse

Hallonmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Krämig mousse gjord på hallon och grädde. Perfekt att servera till dessert.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i kylen
6 portioner
  • 2 gelatinblad
  • 225 g hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • myntablad och hallon, till garnering

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Tina hallonen om de är frysta. Mosa dem ordentligt och blanda med sockret.
  2. Vispa grädden fluffig och rör ihop med hallonen. Smält gelatinbladen i lite vatten i en kastrull. Häll gelatinet i hallongrädden under omrörning.
  3. Fördela moussen i 6 portionsglas och låt stå i kylen minst 1 tim. Garnera med myntablad och hallon vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-09-05

Hej Carolina, det finns agar agar och vegegel, vi har dock inte provlagat just detta recept med det. Men testa gärna!

Carolina

2022-09-01

Finns det något alternativ till gelatinbladen? För vegetarianer

Hallonmousse
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 gelatinblad
  • 225 g hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • myntablad och hallon, till garnering

Hallonmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Krämig mousse gjord på hallon och grädde. Perfekt att servera till dessert.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i kylen
6 portioner

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Tina hallonen om de är frysta. Mosa dem ordentligt och blanda med sockret.
  2. Vispa grädden fluffig och rör ihop med hallonen. Smält gelatinbladen i lite vatten i en kastrull. Häll gelatinet i hallongrädden under omrörning.
  3. Fördela moussen i 6 portionsglas och låt stå i kylen minst 1 tim. Garnera med myntablad och hallon vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-09-05

Hej Carolina, det finns agar agar och vegegel, vi har dock inte provlagat just detta recept med det. Men testa gärna!

Carolina

2022-09-01

Finns det något alternativ till gelatinbladen? För vegetarianer