Hallonkola

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Supergoda kolor med hallonsmak, men vill du ha neutral kola skippar du bara hallonpulvret. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 50 min + tid att stelna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap eller vit sirap
  • 3 msk pulver av frystorkat hallon

Gör så här

  1. Mät upp smör, grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt sjuda till ca 90°.
  2. Tillsätt pulvret och rör om. Fortsätt sjuda till 124°, totalt ca 45 min.
  3. Häll upp i en form täckt med bakplåtspapper (ca 10 x 20 cm) och låt stelna minst 1 timme.
  4. Skär i bitar och klä ev in i smörgåspapper. Förvara kallt.

Tips

Pudra över extra pulver och kanske även guld eller silver puder.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2021-02-14

Hittade inget hallonpulver men hittade lingonpulver. Jag tyckte kolan blev god. Kommer jag göra igen!

Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Chokladbollar med dadlar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(15)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap eller vit sirap
  • 3 msk pulver av frystorkat hallon

Hallonkola

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Supergoda kolor med hallonsmak, men vill du ha neutral kola skippar du bara hallonpulvret. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 50 min + tid att stelna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp smör, grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt sjuda till ca 90°.
  2. Tillsätt pulvret och rör om. Fortsätt sjuda till 124°, totalt ca 45 min.
  3. Häll upp i en form täckt med bakplåtspapper (ca 10 x 20 cm) och låt stelna minst 1 timme.
  4. Skär i bitar och klä ev in i smörgåspapper. Förvara kallt.

Tips

Pudra över extra pulver och kanske även guld eller silver puder.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2021-02-14

Hittade inget hallonpulver men hittade lingonpulver. Jag tyckte kolan blev god. Kommer jag göra igen!

Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Chokladbollar med dadlar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(15)