Halloncheesecake med vit choklad

Betyg (1-5):
3.73 (256 betyg)

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 250 g digestivekex
  • 150 g smör
  • Fyllning:
  • 400 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 dl färska hallon eller jordgubbar
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl crème fraiche
  • Garnering:
  • 3 dl färska hallon eller jordgubbar

Gör så här

  1. Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.

Fyllning

  1. Vispa ihop färskost, 3/4 av sockret, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.
  2. Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.
  3. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten.

Garnering

  1. Garnera med färska hallon eller jordgubbar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rosina

2016-10-03

Äggen??

Christina

2016-01-08

jag hoppar över hallonen och breder ut lemoncurd ovanpå istället. Himmelskt gott!

Helén

2015-07-09

En himla god cheesecake som alltid går hem. Jag gör den med blåbär i stället, då maken inte gillar hallon. Blir kanon!

Mikaela

2015-02-06

så grymt god!!!!

Sara

2014-08-03

Så sjukt god !

Britta/webbredaktionen

2014-05-05

@tringa Du kan använda Philadelphiaost eller någon annan färskost.

tringa

2014-05-01

ska man ha philadelphiaost i den eller ..?

Ellen

2014-04-05

Jättesmarrig som efterrätt. Alla älskar den!

Mo

2014-01-05

Det står att det ska va ägg men vart fan ska äggen va

Elisabeth

2014-01-01

Har gjort den flera gånger, ett säkert kort!! Det går alldeles utmärkt med frysta hallon, så här års- även på sommaren också för den delen.

Cata

2013-12-27

Yommm yomm den blev så yummy

Sozi

2013-12-02

Har gjort denna med jordgubbar och det är den godaste kakan jag ätit, blev mycket uppskattad även av de som inte är så glada för cheesecake.

Marina

2013-11-16

mumms sååååå goood den blev

Christina

2013-10-04

Skippade hallonen och bredde lemoncurd på den. Underbart gott!

Bodil H

2013-09-17

Den här var riktigt riktigt god. Kommer definitivt att göra den igen och nästa gång kommer jag testa tipset om att mixa översta lagret med hallon :).

Patrik

2013-06-21

Gjorde denna i går och jag måste säga att den smakar helt gudomligt. Jättefin konsistens i alla lager (inkluderat digestivebotten). Rekommenderar!

Hanna

2012-12-30

Världens godaste cheesecake. Går hem hos alla.

Lena

2012-07-20

Man kan använda en vanlig pajform istället för en springform, när man gör kakan. Det går hur bra som helst. Det gör jag alltid när det står springform i receptet <3 Lena

Camilla L

2012-05-12

Är egentligen inget cheesecakefan men den här var verkligen supergod! Följde ett av råden nedan och mixade det övre lagret med lite hallon. Fint och gott. Gjorde missen att inte ha bakplåtspapper i. Smöret rann ur formen och brändes på botten av ugnen - stank, men kakan tog ingen smak av det. Följde tiderna och kakan blev högre än på bilden men var perfekt! Gjorde den dagen innan så att den hann stelna ordentligt.

Ida S

2012-04-24

Tips är att mixa choklad/creme fraiche/sockerblandningen med 0.5 dl hallon så får det övre lagret en fin rosa färg :-)

A-K

2012-04-16

Godaste cheesecaken jag gjort! Men för mig funkade det bättre att inte smälta smöret helt, bara mjuka upp det lite i mikron, och sen strunta i att klä kanterna på formen. Degen kryper ändå ner mot botten, iaf för mig. tack för ett grymt recept!

Hanna

2012-04-09

världens godaste cheesecake. Kan varmt rekomendera.

Britta/Webbredaktionen

2012-04-05

Det går bra. Tänk på att frysta hallon kan vara lite blöta, så de ser kanske inte lika fina ut som färska när man garnerar.

Eva

2012-04-04

Går det att använda frysta hallon?

Annika/webbredaktionen

2012-02-13

Ugnstemperatur 175 grader (se högst ovanför ingredienslistan).

Mi

2012-02-08

I vilken temperatur ska det vara?

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Påskens morotstårta

(27)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Pepparkakscheesecake med citronsmak

(12)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Bärmoussetårta

(65)
10 st
  • Botten:
  • 250 g digestivekex
  • 150 g smör
  • Fyllning:
  • 400 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 dl färska hallon eller jordgubbar
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl crème fraiche
  • Garnering:
  • 3 dl färska hallon eller jordgubbar

Halloncheesecake med vit choklad

Betyg (1-5):
3.73 (256 betyg)

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.

Fyllning

  1. Vispa ihop färskost, 3/4 av sockret, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.
  2. Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.
  3. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten.

Garnering

  1. Garnera med färska hallon eller jordgubbar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rosina

2016-10-03

Äggen??

Christina

2016-01-08

jag hoppar över hallonen och breder ut lemoncurd ovanpå istället. Himmelskt gott!

Helén

2015-07-09

En himla god cheesecake som alltid går hem. Jag gör den med blåbär i stället, då maken inte gillar hallon. Blir kanon!

Mikaela

2015-02-06

så grymt god!!!!

Sara

2014-08-03

Så sjukt god !

Britta/webbredaktionen

2014-05-05

@tringa Du kan använda Philadelphiaost eller någon annan färskost.

tringa

2014-05-01

ska man ha philadelphiaost i den eller ..?

Ellen

2014-04-05

Jättesmarrig som efterrätt. Alla älskar den!

Mo

2014-01-05

Det står att det ska va ägg men vart fan ska äggen va

Elisabeth

2014-01-01

Har gjort den flera gånger, ett säkert kort!! Det går alldeles utmärkt med frysta hallon, så här års- även på sommaren också för den delen.

Cata

2013-12-27

Yommm yomm den blev så yummy

Sozi

2013-12-02

Har gjort denna med jordgubbar och det är den godaste kakan jag ätit, blev mycket uppskattad även av de som inte är så glada för cheesecake.

Marina

2013-11-16

mumms sååååå goood den blev

Christina

2013-10-04

Skippade hallonen och bredde lemoncurd på den. Underbart gott!

Bodil H

2013-09-17

Den här var riktigt riktigt god. Kommer definitivt att göra den igen och nästa gång kommer jag testa tipset om att mixa översta lagret med hallon :).

Patrik

2013-06-21

Gjorde denna i går och jag måste säga att den smakar helt gudomligt. Jättefin konsistens i alla lager (inkluderat digestivebotten). Rekommenderar!

Hanna

2012-12-30

Världens godaste cheesecake. Går hem hos alla.

Lena

2012-07-20

Man kan använda en vanlig pajform istället för en springform, när man gör kakan. Det går hur bra som helst. Det gör jag alltid när det står springform i receptet <3 Lena

Camilla L

2012-05-12

Är egentligen inget cheesecakefan men den här var verkligen supergod! Följde ett av råden nedan och mixade det övre lagret med lite hallon. Fint och gott. Gjorde missen att inte ha bakplåtspapper i. Smöret rann ur formen och brändes på botten av ugnen - stank, men kakan tog ingen smak av det. Följde tiderna och kakan blev högre än på bilden men var perfekt! Gjorde den dagen innan så att den hann stelna ordentligt.

Ida S

2012-04-24

Tips är att mixa choklad/creme fraiche/sockerblandningen med 0.5 dl hallon så får det övre lagret en fin rosa färg :-)

A-K

2012-04-16

Godaste cheesecaken jag gjort! Men för mig funkade det bättre att inte smälta smöret helt, bara mjuka upp det lite i mikron, och sen strunta i att klä kanterna på formen. Degen kryper ändå ner mot botten, iaf för mig. tack för ett grymt recept!

Hanna

2012-04-09

världens godaste cheesecake. Kan varmt rekomendera.

Britta/Webbredaktionen

2012-04-05

Det går bra. Tänk på att frysta hallon kan vara lite blöta, så de ser kanske inte lika fina ut som färska när man garnerar.

Eva

2012-04-04

Går det att använda frysta hallon?

Annika/webbredaktionen

2012-02-13

Ugnstemperatur 175 grader (se högst ovanför ingredienslistan).

Mi

2012-02-08

I vilken temperatur ska det vara?

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Påskens morotstårta

(27)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Pepparkakscheesecake med citronsmak

(12)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Bärmoussetårta

(65)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies