För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hallon och limemarmelad med skorpor

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Kombinationen hallon och lime i den här marmeladen är supergod.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º-100º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g frysta hallon
  • 6 dl syltsocker
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • Skorpor:
  • släta vetebullar eller semmelbullar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela bullarna på mitten och lägg på en ugnsplåt. Rosta bullarna 7–8 min. Sänk värmen till 100° och torka bullarna ca 1 timme.
  3. Lägg hallon och socker i en kastrull och låt koka 5 min under omrörning. Tillsätt limeskal och -saft.
  4. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.
  5. Servera marmeladen till skorpbullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen

(13)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(8)

Smoothie med Kesella

(13)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(8)

Jordgubbssmoothie

(97)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 500 g frysta hallon
  • 6 dl syltsocker
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • Skorpor:
  • släta vetebullar eller semmelbullar

Hallon och limemarmelad med skorpor

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Kombinationen hallon och lime i den här marmeladen är supergod.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º-100º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela bullarna på mitten och lägg på en ugnsplåt. Rosta bullarna 7–8 min. Sänk värmen till 100° och torka bullarna ca 1 timme.
  3. Lägg hallon och socker i en kastrull och låt koka 5 min under omrörning. Tillsätt limeskal och -saft.
  4. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.
  5. Servera marmeladen till skorpbullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen

(13)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(8)

Smoothie med Kesella

(13)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(8)

Jordgubbssmoothie

(97)