
Gustavs Bönburgare
Betyg (1-5):
Härliga burgare med massor av god smak! Att bönorna mosas med t ex trägaffel och inte mixas ger bra textur, hälsar Gustav. Recept: Gustav Johansson
Tillagningstid: 40 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (25)
- 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
- 4 msk kikärtsspad
- 400 g kokta svarta bönor, bruttovikt (på burk)
- 1.5 dl ströbröd
- 2 msk potatismjöl
- 1 msk rapsolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
- 2 tsk mald spiskummin
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk chilipulver
- Hamburgerdressing
- 200 g vegansk majonnäs, gärna vegme (eller vanlig majonnäs om du inte är vegan)
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 0.5 gul lök, finhackad
- 2 msk bostongurka
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk ketchup
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk pressad citronsaft
- Till servering
- 6 hamburgerbröd
- salladsblad
- 2 tomater, skivade
- 1 rödlök, skivad
Gör så här
- Mät upp 4 msk spad från kikärtsburken. Skölj bönor och ärter i kallt vatten och låt rinna av. Mosa bönor och ärter till en grov massa med händerna eller en gaffel.
- Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt mer ströbröd om smeten känns för blöt. Smeten ska vara fast och lätt att forma till sex biffar.
- Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Pensla burgarna med olja och grilla tills de har fin färg och är genomvarma.
- Värm burgarbröden och fyll dem med burgare, sallad, tomat, lök och dressing.
Liknande recept
Gustavs Bönburgare
Betyg (1-5):
Härliga burgare med massor av god smak! Att bönorna mosas med t ex trägaffel och inte mixas ger bra textur, hälsar Gustav. Recept: Gustav Johansson
Tillagningstid: 40 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mät upp 4 msk spad från kikärtsburken. Skölj bönor och ärter i kallt vatten och låt rinna av. Mosa bönor och ärter till en grov massa med händerna eller en gaffel.
- Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt mer ströbröd om smeten känns för blöt. Smeten ska vara fast och lätt att forma till sex biffar.
- Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Pensla burgarna med olja och grilla tills de har fin färg och är genomvarma.
- Värm burgarbröden och fyll dem med burgare, sallad, tomat, lök och dressing.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-08-21
Otroligt saftiga och goda. Å supersmarrig dressing.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Helena
2019-08-21
Otroligt saftiga och goda. Å supersmarrig dressing.