Gustavs Bönburgare

Betyg (1-5):
4.47 (15 betyg)

Härliga burgare med massor av god smak! Att bönorna mosas med t ex trägaffel och inte mixas ger bra textur, hälsar Gustav. Recept: Gustav Johansson

Tillagningstid: 40 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (25)
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 4 msk kikärtsspad
  • 400 g kokta svarta bönor, bruttovikt (på burk)
  • 1.5 dl ströbröd
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk chilipulver
  • Hamburgerdressing
  • 200 g vegansk majonnäs, gärna vegme (eller vanlig majonnäs om du inte är vegan)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk ketchup
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Till servering
  • 6 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 rödlök, skivad

Gör så här

  1. Mät upp 4 msk spad från kikärtsburken. Skölj bönor och ärter i kallt vatten och låt rinna av. Mosa bönor och ärter till en grov massa med händerna eller en gaffel.
  2. Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt mer ströbröd om smeten känns för blöt. Smeten ska vara fast och lätt att forma till sex biffar.
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Pensla burgarna med olja och grilla tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Värm burgarbröden och fyll dem med burgare, sallad, tomat, lök och dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-08-21

Otroligt saftiga och goda. Å supersmarrig dressing.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 4 msk kikärtsspad
  • 400 g kokta svarta bönor, bruttovikt (på burk)
  • 1.5 dl ströbröd
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk chilipulver
  • Hamburgerdressing
  • 200 g vegansk majonnäs, gärna vegme (eller vanlig majonnäs om du inte är vegan)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk ketchup
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Till servering
  • 6 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 rödlök, skivad

Gustavs Bönburgare

Betyg (1-5):
4.47 (15 betyg)

Härliga burgare med massor av god smak! Att bönorna mosas med t ex trägaffel och inte mixas ger bra textur, hälsar Gustav. Recept: Gustav Johansson

Tillagningstid: 40 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp 4 msk spad från kikärtsburken. Skölj bönor och ärter i kallt vatten och låt rinna av. Mosa bönor och ärter till en grov massa med händerna eller en gaffel.
  2. Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt mer ströbröd om smeten känns för blöt. Smeten ska vara fast och lätt att forma till sex biffar.
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Pensla burgarna med olja och grilla tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Värm burgarbröden och fyll dem med burgare, sallad, tomat, lök och dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-08-21

Otroligt saftiga och goda. Å supersmarrig dressing.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies