
Gurkrulle med asiatisk skagen
Betyg (1-5):
Gurkrullen passar bra som en del av en buffé eller som förrätt.
Tillagningstid: 15 min + tid att göra Sushiriset
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (10)
- 0.5 sats sushiris
- 2 gurkor
- Skagen:
- 200 g skalade räkor
- 1 dl äkta majonnäs
- 0.5 dl finhackad salladslök
- 1 lime, finrivet skal
- 1.5 msk limesaft
- 1 msk sesamfrön, svarta eller vita
- 1 finhackad röd chili, eventuellt
- salt
Gör så här
- Blanda ingredienserna till skagenröran. Smaka av med salt.
- Hyvla gurka på längden med en osthyvel så du får ut 16 remsor. Hyvla från båda hållen då remsorna lätt särar på sig i mitten där kärnorna sitter.
- Krama ihop 16 risbollar av sushiriset och platta till dem lite ovanpå. Vira in bollarna i gurkremsor och fyll på med skagen.
- Toppa med t ex gräslök, algpopcorn och rostade sesamfrön.
Tips

Om du använder räkor i lake, krama ur lite vätska först.
Liknande recept
Gurkrulle med asiatisk skagen
Betyg (1-5):
Gurkrullen passar bra som en del av en buffé eller som förrätt.
Tillagningstid: 15 min + tid att göra Sushiriset
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ingredienserna till skagenröran. Smaka av med salt.
- Hyvla gurka på längden med en osthyvel så du får ut 16 remsor. Hyvla från båda hållen då remsorna lätt särar på sig i mitten där kärnorna sitter.
- Krama ihop 16 risbollar av sushiriset och platta till dem lite ovanpå. Vira in bollarna i gurkremsor och fyll på med skagen.
- Toppa med t ex gräslök, algpopcorn och rostade sesamfrön.
Tips

Om du använder räkor i lake, krama ur lite vätska först.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!