Gulaschsoppa

Betyg (1-5):
3.1 (30 betyg)

Kryddrik och matig tomatsoppa med nötkött, potatis, kummin och chili.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 500 g befritt nötkött, t ex grytbitar
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk olja eller smör
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm kumminfrön
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 6 dl buljong av tärning eller fond
  • 2 gröna paprikor
  • 6 st medlestora potatisar
  • 1 liten röd chilipeppar
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

  1. Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar om det inte redan är gjort. Skala, dela och skiva löken. Hetta upp lite fett och fräs lök och paprikapulver under omrörning några minuter tills löken börjar mjukna. Blanda i köttet, pressad vitlök, kummin, vinäger och buljong. Koka upp och låt sedan sjuda under lock på svag värme ca 45 minuter.
  2. Skölj paprikorna och skär dem i tärningar. Skala och skär potatisen i ganska stora bitar. Dela chilipepparn, skrapa ur kärnor och mellanväggar och finhacka fruktköttet (använd gärna plasthandskar).
  3. Blanda paprika, potatis, chili, tomater och tomatpuré i grytan och späd med vattnet. Koka upp och låt sedan sjuda ytterligare 30-45 minuter, tills allt är riktigt välkokt.
  4. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders Boysen

2015-12-07

Mycket god. Jag använde mera lök, och vitlöken hackade jag fint och hade i på slutet, samtidigt som jag stängde av värmen. Den sopprest som blev kvar smakade ännu bättre uppvärmd dagen därpå

16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g befritt nötkött, t ex grytbitar
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk olja eller smör
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm kumminfrön
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 6 dl buljong av tärning eller fond
  • 2 gröna paprikor
  • 6 st medlestora potatisar
  • 1 liten röd chilipeppar
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak

Gulaschsoppa

Betyg (1-5):
3.1 (30 betyg)

Kryddrik och matig tomatsoppa med nötkött, potatis, kummin och chili.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar om det inte redan är gjort. Skala, dela och skiva löken. Hetta upp lite fett och fräs lök och paprikapulver under omrörning några minuter tills löken börjar mjukna. Blanda i köttet, pressad vitlök, kummin, vinäger och buljong. Koka upp och låt sedan sjuda under lock på svag värme ca 45 minuter.
  2. Skölj paprikorna och skär dem i tärningar. Skala och skär potatisen i ganska stora bitar. Dela chilipepparn, skrapa ur kärnor och mellanväggar och finhacka fruktköttet (använd gärna plasthandskar).
  3. Blanda paprika, potatis, chili, tomater och tomatpuré i grytan och späd med vattnet. Koka upp och låt sedan sjuda ytterligare 30-45 minuter, tills allt är riktigt välkokt.
  4. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders Boysen

2015-12-07

Mycket god. Jag använde mera lök, och vitlöken hackade jag fint och hade i på slutet, samtidigt som jag stängde av värmen. Den sopprest som blev kvar smakade ännu bättre uppvärmd dagen därpå

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies