För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gulaschgryta

Betyg (1-5):
3.47 (109 betyg)

Färgrik gryta med kraftig och tilltalande smak.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g benfritt nötkött, t ex bog, högrev, grytbitar
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk hel brödkummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g hela tomater på burk
  • 200 g färsk paprika eller grillad paprika

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 3 × 3 cm. Bryn köttet på stark värme i omgångar i en rymlig gryta med lite av fettet. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Skala och skiva löken. Fräs löken i resten av fettet.
  2. Lägg det brynta köttet i grytan och tillsätt vatten, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, buljongtärning, stött kummin, tomatpuré och tomater med spad. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört och löken sönderkokt, ca 1 timme.
  3. Dela, kärna ur och strimla paprikorna och lägg dem i grytan de sista 5-7 minuter. Späd ev med mer vatten. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servering

Servera med ris, gärna fullkorns- eller råris, eller potatis och en blandad sallad. En annan variant är att servera med bröd.

Tips

Kalv- och fläskkött kan tillagas på samma sätt. Koktid ca 30 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2014-10-31

Gott!!!!!!! :-) kan värckligen reckomennera

camilla

2014-09-04

vad är brödkummin finns inte och köpa

Checkbox Coop

2012-07-02

Visst kan man ha med benet om man köper kött med ben.

Lars Rydberg

2012-06-21

borde inte märgben vara med i koket istället för buljong?

Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Biff med coleslaw

(0)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Köttfärsgratäng med zucchini

(25)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Köttfärssås med hetta och sötma

(25)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Kåldolmar med savoykål

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g benfritt nötkött, t ex bog, högrev, grytbitar
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk hel brödkummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g hela tomater på burk
  • 200 g färsk paprika eller grillad paprika

Gulaschgryta

Betyg (1-5):
3.47 (109 betyg)

Färgrik gryta med kraftig och tilltalande smak.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 3 × 3 cm. Bryn köttet på stark värme i omgångar i en rymlig gryta med lite av fettet. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Skala och skiva löken. Fräs löken i resten av fettet.
  2. Lägg det brynta köttet i grytan och tillsätt vatten, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, buljongtärning, stött kummin, tomatpuré och tomater med spad. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört och löken sönderkokt, ca 1 timme.
  3. Dela, kärna ur och strimla paprikorna och lägg dem i grytan de sista 5-7 minuter. Späd ev med mer vatten. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servering

Servera med ris, gärna fullkorns- eller råris, eller potatis och en blandad sallad. En annan variant är att servera med bröd.

Tips

Kalv- och fläskkött kan tillagas på samma sätt. Koktid ca 30 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2014-10-31

Gott!!!!!!! :-) kan värckligen reckomennera

camilla

2014-09-04

vad är brödkummin finns inte och köpa

Checkbox Coop

2012-07-02

Visst kan man ha med benet om man köper kött med ben.

Lars Rydberg

2012-06-21

borde inte märgben vara med i koket istället för buljong?

Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Biff med coleslaw

(0)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Köttfärsgratäng med zucchini

(25)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Köttfärssås med hetta och sötma

(25)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Kåldolmar med savoykål

(3)