Gulasch med nötfärs

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Finns det något bättre än en mustig varm gulaschsoppa efter en dag ute? Den kan ju också tas med i termos, så kan man till och med äta ute.

Tillagningstid: 15 min + 30 min att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g nötfärs eller annan färs
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk kumminfrön
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 4 potatisar, skalade och tärnade
  • 1 paprika, tärnad
  • Till servering:
  • crème fraiche och bröd

Gör så här

  1. Hetta upp olja en gryta och stek färsen tills den är brun och smulig.
  2. Tillsätt lök, vitlök, chili och tomatpuré. Stek med under omrörning någon minut till.
  3. Häll i resten av ingredienserna och låt koka under lock ca 30 min.
  4. Servera ev med en klick crème fraiche och ett gott bröd.

Tips

Chilirädd? Skippa chilin i grytan och krydda med sambal eller cayennepeppar i tallriken istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grekisk hamburgare

(2)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Brunchplåt

(33)

Wokad mangobiff i pitabröd

(0)

Wokgryta med nudlar och currypasta

(3)

Sparris- och skinkomelett

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g nötfärs eller annan färs
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk kumminfrön
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 4 potatisar, skalade och tärnade
  • 1 paprika, tärnad
  • Till servering:
  • crème fraiche och bröd

Gulasch med nötfärs

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Finns det något bättre än en mustig varm gulaschsoppa efter en dag ute? Den kan ju också tas med i termos, så kan man till och med äta ute.

Tillagningstid: 15 min + 30 min att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja en gryta och stek färsen tills den är brun och smulig.
  2. Tillsätt lök, vitlök, chili och tomatpuré. Stek med under omrörning någon minut till.
  3. Häll i resten av ingredienserna och låt koka under lock ca 30 min.
  4. Servera ev med en klick crème fraiche och ett gott bröd.

Tips

Chilirädd? Skippa chilin i grytan och krydda med sambal eller cayennepeppar i tallriken istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grekisk hamburgare

(2)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Brunchplåt

(33)

Wokad mangobiff i pitabröd

(0)

Wokgryta med nudlar och currypasta

(3)

Sparris- och skinkomelett

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies