Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Vacker välsmakande förrätt med finhackad avokado, morötter, druvor och blomkål.

Tillagningstid: 20 min + 2 timmar blötläggning
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.5 citron, saften och det finrivna skalet
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk tabasco, gärna grön
  • 1 fintärnad avokado
  • 0.5 fintärnad morot
  • 100 g skivade röda druvor
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackade russin eller torkade tranbär
  • Rödbetscashewmajo:
  • 1.5 dl naturella cashewnötter blötlagda 2 timmar
  • 1 dl finriven rå rödbeta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger gärna äppelcider
  • 1 tsk örtsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • Garnering:
  • groddar eller krasse

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i minibuketter och blanda med citron, örtsalt, olja och tabasco. Massera blomkålen i marinaden 2 min.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och vänd runt försiktigt. Plasta in och låt vila i kylen.

Rödbetscashewmajo

  1. Mixa alla ingredienser utom oljan till rödbetscashewmajon. Ringla ner oljan under tiden mixern är på tills det blivit en slät puré. Ställ svalt till servering.

Garnering

  1. Fördela tartaren i små glas och toppa med majo och garnering.

Tips

Servera samma dag för att behålla krispighet och färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2014-05-22

Jättegod blomkålssallad! Rötbetscashewmajon kan man dock skippa tycker jag.

Liknande recept

Spara recept

Ceviche i salladsblad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad bruschetta med aubergine

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.5 citron, saften och det finrivna skalet
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk tabasco, gärna grön
  • 1 fintärnad avokado
  • 0.5 fintärnad morot
  • 100 g skivade röda druvor
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackade russin eller torkade tranbär
  • Rödbetscashewmajo:
  • 1.5 dl naturella cashewnötter blötlagda 2 timmar
  • 1 dl finriven rå rödbeta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger gärna äppelcider
  • 1 tsk örtsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • Garnering:
  • groddar eller krasse

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Vacker välsmakande förrätt med finhackad avokado, morötter, druvor och blomkål.

Tillagningstid: 20 min + 2 timmar blötläggning
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i minibuketter och blanda med citron, örtsalt, olja och tabasco. Massera blomkålen i marinaden 2 min.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och vänd runt försiktigt. Plasta in och låt vila i kylen.

Rödbetscashewmajo

  1. Mixa alla ingredienser utom oljan till rödbetscashewmajon. Ringla ner oljan under tiden mixern är på tills det blivit en slät puré. Ställ svalt till servering.

Garnering

  1. Fördela tartaren i små glas och toppa med majo och garnering.

Tips

Servera samma dag för att behålla krispighet och färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2014-05-22

Jättegod blomkålssallad! Rötbetscashewmajon kan man dock skippa tycker jag.

Liknande recept

Spara recept

Ceviche i salladsblad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad bruschetta med aubergine

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)