Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (8 betyg)

Vacker välsmakande förrätt med finhackad avokado, morötter, druvor och blomkål.

Tillagningstid: 20 min + 2 timmar blötläggning
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.5 citron, saften och det finrivna skalet
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk tabasco, gärna grön
  • 1 fintärnad avokado
  • 0.5 fintärnad morot
  • 100 g skivade röda druvor
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackade russin eller torkade tranbär
  • Rödbetscashewmajo:
  • 1.5 dl naturella cashewnötter blötlagda 2 timmar
  • 1 dl finriven rå rödbeta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger gärna äppelcider
  • 1 tsk örtsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • Garnering:
  • groddar eller krasse

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i minibuketter och blanda med citron, örtsalt, olja och tabasco. Massera blomkålen i marinaden 2 min.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och vänd runt försiktigt. Plasta in och låt vila i kylen.

Rödbetscashewmajo

  1. Mixa alla ingredienser utom oljan till rödbetscashewmajon. Ringla ner oljan under tiden mixern är på tills det blivit en slät puré. Ställ svalt till servering.

Garnering

  1. Fördela tartaren i små glas och toppa med majo och garnering.

Tips

Servera samma dag för att behålla krispighet och färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2014-05-22

Jättegod blomkålssallad! Rötbetscashewmajon kan man dock skippa tycker jag.

Liknande recept

Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.5 citron, saften och det finrivna skalet
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk tabasco, gärna grön
  • 1 fintärnad avokado
  • 0.5 fintärnad morot
  • 100 g skivade röda druvor
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackade russin eller torkade tranbär
  • Rödbetscashewmajo:
  • 1.5 dl naturella cashewnötter blötlagda 2 timmar
  • 1 dl finriven rå rödbeta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger gärna äppelcider
  • 1 tsk örtsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • Garnering:
  • groddar eller krasse

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (8 betyg)

Vacker välsmakande förrätt med finhackad avokado, morötter, druvor och blomkål.

Tillagningstid: 20 min + 2 timmar blötläggning
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i minibuketter och blanda med citron, örtsalt, olja och tabasco. Massera blomkålen i marinaden 2 min.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och vänd runt försiktigt. Plasta in och låt vila i kylen.

Rödbetscashewmajo

  1. Mixa alla ingredienser utom oljan till rödbetscashewmajon. Ringla ner oljan under tiden mixern är på tills det blivit en slät puré. Ställ svalt till servering.

Garnering

  1. Fördela tartaren i små glas och toppa med majo och garnering.

Tips

Servera samma dag för att behålla krispighet och färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2014-05-22

Jättegod blomkålssallad! Rötbetscashewmajon kan man dock skippa tycker jag.

Liknande recept

Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)