Grönsaksris med kycklingklubba

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Gör din egen grillkrydda! Strö kryddan över kycklingklubborna och rosta dem i ugnen medan du lagar resten av middagen. Grönsaksriset är perfekt att göra på ris som har blivit över. Riset steks med Raw Slaw-mix som är färdigskurna grönsaker. Genvägar i köket är alltid tacksamt! Rör ihop såsen och middagen är klar att servera.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk olivolja
  • 300 g Raw slaw Hackat & Klart (broccoli, rödbeta och morot)
  • 30 g färsk ingefära, finstrimlad
  • 3 dl kokt ris
  • persilja
  • Grillkrydda:
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk curry
  • 1 tsk strösocker
  • Citronsås:
  • 150 g cream cheese
  • 0.5 dl vatten
  • 1 liten citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Mortla ihop de torra kryddorna till grillkryddan. Lägg kycklingklubborna med skinnsidan upp i en ugnsform. Strö över grillkryddan och rosta mitt i ugnen ca 40 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna med ingefäran någon min. Tillsätt ris och salt. Stek under omrörning tills riset är varmt.
  3. Blanda cream cheese med vatten och citron till en sås. Smaka av med salt. Servera kycklingen med grönsaksriset och såsen. Toppa ev med lite persilja.

Tips

Gör en stor laddning grillkrydda så finns det alltid i kryddhyllan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2018-01-28

Jättegott och enkelt!

Liknande recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben - Coop

(0)

Buffalo wings med fried rice - Coop

(2)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney - Coop

(17)

Persisk kyckling med saffransris och granatäpple - Coop

(21)

Thaikyckling med linser och röd curry - Coop

(2)

Paella i muurikka - Coop

(48)

Stekt ris med kycklingfärs och curry - Coop

(7)

Indisk rispanna - Coop

(10)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk olivolja
  • 300 g Raw slaw Hackat & Klart (broccoli, rödbeta och morot)
  • 30 g färsk ingefära, finstrimlad
  • 3 dl kokt ris
  • persilja
  • Grillkrydda:
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk curry
  • 1 tsk strösocker
  • Citronsås:
  • 150 g cream cheese
  • 0.5 dl vatten
  • 1 liten citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 msk pressad citronsaft

Grönsaksris med kycklingklubba

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Gör din egen grillkrydda! Strö kryddan över kycklingklubborna och rosta dem i ugnen medan du lagar resten av middagen. Grönsaksriset är perfekt att göra på ris som har blivit över. Riset steks med Raw Slaw-mix som är färdigskurna grönsaker. Genvägar i köket är alltid tacksamt! Rör ihop såsen och middagen är klar att servera.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla ihop de torra kryddorna till grillkryddan. Lägg kycklingklubborna med skinnsidan upp i en ugnsform. Strö över grillkryddan och rosta mitt i ugnen ca 40 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna med ingefäran någon min. Tillsätt ris och salt. Stek under omrörning tills riset är varmt.
  3. Blanda cream cheese med vatten och citron till en sås. Smaka av med salt. Servera kycklingen med grönsaksriset och såsen. Toppa ev med lite persilja.

Tips

Gör en stor laddning grillkrydda så finns det alltid i kryddhyllan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2018-01-28

Jättegott och enkelt!

Liknande recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben - Coop

(0)

Buffalo wings med fried rice - Coop

(2)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney - Coop

(17)

Persisk kyckling med saffransris och granatäpple - Coop

(21)

Thaikyckling med linser och röd curry - Coop

(2)

Paella i muurikka - Coop

(48)

Stekt ris med kycklingfärs och curry - Coop

(7)

Indisk rispanna - Coop

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies