Grönsakslasagne

Betyg (1-5):
4.22 (27 betyg)

Vegetarisk lasagne med grönsaker och svamp

Tillagningstid: 30 min + 20 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 500 g färska lasagneplattor
  • 300 g fetaost
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • Grönsakssås
  • 200 g portabellosvamp
  • 300 g aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Bechamelsås
  • 20 g smör
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka svampen och hacka eller riv auberginen grovt. Värm olja i en stor stekpanna eller kastrull och fräs svamp, aubergine, lök och vitlök tills vätskan ångat bort.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.

Bechamelsås:

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken lite i taget.
  2. Låt sjuda ca 3 min. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Varva bechamelsås med grönsakssås, smulad fetaost och lasagneplattor i en passande gratängform. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med färsk basilika vid servering.

Tips

Går bra med champinjoner också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2019-03-14

Enkelt och gott! Den här lagar vi fler gånger!

Ulf

2018-11-09

Så gott. Detta blir den lasagne vi kommer att äta hädanefter.

Kalonn

2018-11-04

Portabello är en champinjon

Magnus

2018-10-02

Alltså detta är absolut den godaste lasagne jag ätit!! Andra gången nu och det kommer bli många, många fler ggr. Super helt enkelt!

Lina

2017-10-29

Supergott, allas favorit, även 1,5-åringen.

Lova

2017-08-16

Beställde receptet/matkassen men fick bara hälften av ingredienserna. Flera ingredienser hade utgått. Känns ju otroligt surt när man planerar utifrån leveransen...och dåligt att Coop inte kan ersätta enkla produkter som laktosfri mjölk och riven ost med annat märke eller typ. Så nu blir det inte lasagne, tyvärr...

Birgitta

2017-04-25

Den godaste vegetariska lasagne jag ätit!

Carolina

2016-09-21

Jättegott!!

Liknande recept

Vegetarisk pastasås

(12)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(32)

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

(18)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)

Barbequepaket med svamp och sparris

(3)

Grönsaksbolognese

(20)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 500 g färska lasagneplattor
  • 300 g fetaost
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • Grönsakssås
  • 200 g portabellosvamp
  • 300 g aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Bechamelsås
  • 20 g smör
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt och peppar

Grönsakslasagne

Betyg (1-5):
4.22 (27 betyg)

Vegetarisk lasagne med grönsaker och svamp

Tillagningstid: 30 min + 20 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka svampen och hacka eller riv auberginen grovt. Värm olja i en stor stekpanna eller kastrull och fräs svamp, aubergine, lök och vitlök tills vätskan ångat bort.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.

Bechamelsås:

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken lite i taget.
  2. Låt sjuda ca 3 min. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Varva bechamelsås med grönsakssås, smulad fetaost och lasagneplattor i en passande gratängform. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med färsk basilika vid servering.

Tips

Går bra med champinjoner också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2019-03-14

Enkelt och gott! Den här lagar vi fler gånger!

Ulf

2018-11-09

Så gott. Detta blir den lasagne vi kommer att äta hädanefter.

Kalonn

2018-11-04

Portabello är en champinjon

Magnus

2018-10-02

Alltså detta är absolut den godaste lasagne jag ätit!! Andra gången nu och det kommer bli många, många fler ggr. Super helt enkelt!

Lina

2017-10-29

Supergott, allas favorit, även 1,5-åringen.

Lova

2017-08-16

Beställde receptet/matkassen men fick bara hälften av ingredienserna. Flera ingredienser hade utgått. Känns ju otroligt surt när man planerar utifrån leveransen...och dåligt att Coop inte kan ersätta enkla produkter som laktosfri mjölk och riven ost med annat märke eller typ. Så nu blir det inte lasagne, tyvärr...

Birgitta

2017-04-25

Den godaste vegetariska lasagne jag ätit!

Carolina

2016-09-21

Jättegott!!

Liknande recept

Vegetarisk pastasås

(12)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(32)

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

(18)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)

Barbequepaket med svamp och sparris

(3)

Grönsaksbolognese

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies