
Grönsakslasagne
Vegetarisk lasagne med grönsaker och svamp
- 500 g färska lasagneplattor
- 300 g fetaost
- 2 dl riven ost
- 0.5 kruka färsk basilika
- Grönsakssås
- 200 g portabellosvamp
- 300 g aubergine
- 1 msk olivolja
- 1 st stor gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond
- 1 msk balsamvinäger
- 0.5 msk honung
- 1 tsk timjan
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Bechamelsås
- 20 g smör
- 2.5 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- salt och peppar
Gör så här
- Hacka svampen och hacka eller riv auberginen grovt. Värm olja i en stor stekpanna eller kastrull och fräs svamp, aubergine, lök och vitlök tills vätskan ångat bort.
- Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.
Bechamelsås:
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken lite i taget.
- Låt sjuda ca 3 min. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Smaka av med salt och peppar.
- Varva bechamelsås med grönsakssås, smulad fetaost och lasagneplattor i en passande gratängform. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med färsk basilika vid servering.
Tips

Går bra med champinjoner också.
Liknande recept
Grönsakslasagne
Vegetarisk lasagne med grönsaker och svamp
Gör så här
- Hacka svampen och hacka eller riv auberginen grovt. Värm olja i en stor stekpanna eller kastrull och fräs svamp, aubergine, lök och vitlök tills vätskan ångat bort.
- Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.
Bechamelsås:
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken lite i taget.
- Låt sjuda ca 3 min. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Smaka av med salt och peppar.
- Varva bechamelsås med grönsakssås, smulad fetaost och lasagneplattor i en passande gratängform. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med färsk basilika vid servering.
Tips

Går bra med champinjoner också.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-07-19
Istället för bechamel så blandade jag creme Fraiche med smak av paprika/chili och ost. Blev väldigt gott!
2019-03-14
Enkelt och gott! Den här lagar vi fler gånger!
2018-11-09
Så gott. Detta blir den lasagne vi kommer att äta hädanefter.
2018-11-04
Portabello är en champinjon
2018-10-02
Alltså detta är absolut den godaste lasagne jag ätit!! Andra gången nu och det kommer bli många, många fler ggr. Super helt enkelt!
2017-10-29
Supergott, allas favorit, även 1,5-åringen.
2017-08-16
Beställde receptet/matkassen men fick bara hälften av ingredienserna. Flera ingredienser hade utgått. Känns ju otroligt surt när man planerar utifrån leveransen...och dåligt att Coop inte kan ersätta enkla produkter som laktosfri mjölk och riven ost med annat märke eller typ. Så nu blir det inte lasagne, tyvärr...
2017-04-25
Den godaste vegetariska lasagne jag ätit!
2016-09-21
Jättegott!!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Hanna
2020-07-19
Istället för bechamel så blandade jag creme Fraiche med smak av paprika/chili och ost. Blev väldigt gott!
Elina
2019-03-14
Enkelt och gott! Den här lagar vi fler gånger!
Ulf
2018-11-09
Så gott. Detta blir den lasagne vi kommer att äta hädanefter.
Kalonn
2018-11-04
Portabello är en champinjon
Magnus
2018-10-02
Alltså detta är absolut den godaste lasagne jag ätit!! Andra gången nu och det kommer bli många, många fler ggr. Super helt enkelt!
Lina
2017-10-29
Supergott, allas favorit, även 1,5-åringen.
Lova
2017-08-16
Beställde receptet/matkassen men fick bara hälften av ingredienserna. Flera ingredienser hade utgått. Känns ju otroligt surt när man planerar utifrån leveransen...och dåligt att Coop inte kan ersätta enkla produkter som laktosfri mjölk och riven ost med annat märke eller typ. Så nu blir det inte lasagne, tyvärr...
Birgitta
2017-04-25
Den godaste vegetariska lasagne jag ätit!
Carolina
2016-09-21
Jättegott!!