Grönkålspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Höstig paj med färsk grönkål, purjolök och lagrad ost. Passar perfekt att laga vardag som helg, både som middag eller lunch.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 purjolök
  • 150 g grönkål, grovt hackad
  • 3 dl lagrad riven ost
  • 150 g morot, till servering

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör och mjöl till ett smul med fingrarna. Tillsätt kallt vatten, salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Strimla purjolöken tunt. Fördela grönkål, purjolök och ost i pajformen. Häll över äggstanningen och grädda mitt i ugnen tills pajen stelnat, ca 35 min. Servera med riven morot.

Tips

Krama grönkålsbladen något så de minskar i volym innan de läggs ner i pajskalet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(201)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(83)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 125 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 purjolök
  • 150 g grönkål, grovt hackad
  • 3 dl lagrad riven ost
  • 150 g morot, till servering

Grönkålspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Höstig paj med färsk grönkål, purjolök och lagrad ost. Passar perfekt att laga vardag som helg, både som middag eller lunch.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör och mjöl till ett smul med fingrarna. Tillsätt kallt vatten, salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Strimla purjolöken tunt. Fördela grönkål, purjolök och ost i pajformen. Häll över äggstanningen och grädda mitt i ugnen tills pajen stelnat, ca 35 min. Servera med riven morot.

Tips

Krama grönkålsbladen något så de minskar i volym innan de läggs ner i pajskalet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(201)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(83)