Grönkålspaj

Grönkålspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Höstig paj med färsk grönkål, purjolök och lagrad ost. Passar perfekt att laga vardag som helg, både som middag eller lunch.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 125 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 purjolök
  • 150 g grönkål, grovt hackad
  • 3 dl lagrad riven ost
  • 150 g morot, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop smör och mjöl till ett smul med fingrarna. Tillsätt kallt vatten, salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Strimla purjolöken tunt. Fördela grönkål, purjolök och ost i pajformen. Häll över äggstanningen och grädda mitt i ugnen tills pajen stelnat, ca 35 min. Servera med riven morot.

Tips

Krama grönkålsbladen något så de minskar i volym innan de läggs ner i pajskalet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2022-01-17

Grönkålen och löken stekte jag så det sjönk ihop lite innan det fick åka ner i pajskalet. Blev perfekt!

Katarina

2021-11-06

Purjo och grönkål blen inte riktigt tillagade. Nästa gång kommer jag att fräsa eller förvälla dem snabbt innan jag lägger dem i pajskalet.

Mathias

2021-11-03

Tillsatte lite riven muskotnöt i äggstanningen blev supergott

Grönkålspaj
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 125 g smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 purjolök
  • 150 g grönkål, grovt hackad
  • 3 dl lagrad riven ost
  • 150 g morot, till servering

Grönkålspaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Höstig paj med färsk grönkål, purjolök och lagrad ost. Passar perfekt att laga vardag som helg, både som middag eller lunch.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop smör och mjöl till ett smul med fingrarna. Tillsätt kallt vatten, salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Strimla purjolöken tunt. Fördela grönkål, purjolök och ost i pajformen. Häll över äggstanningen och grädda mitt i ugnen tills pajen stelnat, ca 35 min. Servera med riven morot.

Tips

Krama grönkålsbladen något så de minskar i volym innan de läggs ner i pajskalet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2022-01-17

Grönkålen och löken stekte jag så det sjönk ihop lite innan det fick åka ner i pajskalet. Blev perfekt!

Katarina

2021-11-06

Purjo och grönkål blen inte riktigt tillagade. Nästa gång kommer jag att fräsa eller förvälla dem snabbt innan jag lägger dem i pajskalet.

Mathias

2021-11-03

Tillsatte lite riven muskotnöt i äggstanningen blev supergott