Grillade spareribs med chimichurri och hot’n’corny quesadilla

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Gör grillningen lite enklare med förkokta revbensspjäll.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 kg förkokta spareribs BBQ
  • Chimichurri:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl finhackad färsk persilja
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad färsk oregano
  • Quesadilla:
  • 150 g majs på burk
  • 200 g riven cheddar ca 5 dl
  • 0.5 dl hackade inlagda jalapeños
  • 4 tortillabröd

Gör så här

  1. Grilla spareribsen ca 3 min per sida.

Chimichurri

  1. Blanda limeskal (endast det gröna), limesaft, lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt till chimichurrin. Rör ner örterna och blanda ordentligt.

Quesadilla

  1. Blanda majs, ost och jalapenos. Fördela blandningen på ena halvan av tortillabröden, vik över den andra halvan och tryck till. Grilla bröden ca 2 min per sida eller stek dem i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar innan servering.

Till servering

  1. Ringla chimichurri över kambenen vid servering.

Tips

Servera gärna med grillade carlipaprikor, extra söt och god smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(18)

Godaste köttbullarna

(0)

Frikadeller i currysås

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Långkok i ugn

(29)

Fläsklägg med rotmos

(37)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg förkokta spareribs BBQ
  • Chimichurri:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl finhackad färsk persilja
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad färsk oregano
  • Quesadilla:
  • 150 g majs på burk
  • 200 g riven cheddar ca 5 dl
  • 0.5 dl hackade inlagda jalapeños
  • 4 tortillabröd

Grillade spareribs med chimichurri och hot’n’corny quesadilla

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Gör grillningen lite enklare med förkokta revbensspjäll.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla spareribsen ca 3 min per sida.

Chimichurri

  1. Blanda limeskal (endast det gröna), limesaft, lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt till chimichurrin. Rör ner örterna och blanda ordentligt.

Quesadilla

  1. Blanda majs, ost och jalapenos. Fördela blandningen på ena halvan av tortillabröden, vik över den andra halvan och tryck till. Grilla bröden ca 2 min per sida eller stek dem i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar innan servering.

Till servering

  1. Ringla chimichurri över kambenen vid servering.

Tips

Servera gärna med grillade carlipaprikor, extra söt och god smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(18)

Godaste köttbullarna

(0)

Frikadeller i currysås

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Långkok i ugn

(29)

Fläsklägg med rotmos

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies