Grillade revbensspjäll

Grillade revbensspjäll

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(130)

Saftiga och honungsmarinerade. Perfekt till buffén och som plockmat.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
4 portioner
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk vinäger
  • 1 skalad gul lök, i klyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 tjockskuret revbensspjäll
  • Glaze:
  • 1 msk söt senap
  • 1 tsk rökextrakt (liquid smoke)
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mät upp vatten i en rymlig gryta och lägg i buljongtärningar, vinäger, lök och lagerblad. Koka upp och lägg i revbensspjällen. Koka tills köttet lossnar lätt från benen, 1-1,5 timme.
  2. Ta upp spjällen och låt dem rinna av någon minut. Blanda ingredienserna till glazen och pensla på spjällen. Grilla revbenen runt om, några minuter på varje sida så att de får färg. Pensla med glaze under tiden.

Servering

Servera gärna med en coleslaw och rostade grönsaker.

Tips

Ge dina spjäll en både het och rökig smak genom att byta ut rökextraktet mot chipotle pasta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade revbensspjäll
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk vinäger
  • 1 skalad gul lök, i klyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 tjockskuret revbensspjäll
  • Glaze:
  • 1 msk söt senap
  • 1 tsk rökextrakt (liquid smoke)
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt

Grillade revbensspjäll

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(130)

Saftiga och honungsmarinerade. Perfekt till buffén och som plockmat.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Mät upp vatten i en rymlig gryta och lägg i buljongtärningar, vinäger, lök och lagerblad. Koka upp och lägg i revbensspjällen. Koka tills köttet lossnar lätt från benen, 1-1,5 timme.
  2. Ta upp spjällen och låt dem rinna av någon minut. Blanda ingredienserna till glazen och pensla på spjällen. Grilla revbenen runt om, några minuter på varje sida så att de får färg. Pensla med glaze under tiden.

Servering

Servera gärna med en coleslaw och rostade grönsaker.

Tips

Ge dina spjäll en både het och rökig smak genom att byta ut rökextraktet mot chipotle pasta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!