Grillade revbensspjäll
Grillade revbensspjäll
  • Tid 100 min

Grillade revbensspjäll

3.16 (129 betyg)

Saftiga och honungsmarinerade. Perfekt till buffén och som plockmat.

  • Tillagningstid 100 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk vinäger
  • 1 skalad gul lök, i klyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 tjockskuret revbensspjäll
Glaze:
  • 1 msk söt senap
  • 1 tsk rökextrakt (liquid smoke)
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mät upp vatten i en rymlig gryta och lägg i buljongtärningar, vinäger, lök och lagerblad. Koka upp och lägg i revbensspjällen. Koka tills köttet lossnar lätt från benen, 1-1,5 timme.

  2. 2

    Ta upp spjällen och låt dem rinna av någon minut. Blanda ingredienserna till glazen och pensla på spjällen. Grilla revbenen runt om, några minuter på varje sida så att de får färg. Pensla med glaze under tiden.

Servering

Servera gärna med en coleslaw och rostade grönsaker.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ge dina spjäll en både het och rökig smak genom att byta ut rökextraktet mot chipotle pasta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar