För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad lax i foliepaket

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Grillad laxfilé med hoisinsås och sesamfrön i folie. Smakrik och saftig lax som serveras med en fräsch gurksallad med böngroddar och röd chili.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl hoisinsås alt teriyakisås
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 1 dl färska böngroddar
  • 0.5 finhackad röd chili

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättika och sesamolja och rör tills sockret löst sig. Tillsätt gurka, böngroddar, chili och låt dra 10 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Lägg laxbitarna i varsin bit aluminiumfolie och häll på hoisinsås. Strö över sesamfrön och vik ihop till ett paket. Grilla på indirekt värme under lock 10–12 min.

Tips

Sara tipsar: Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Calle

2015-10-26

Gissningsvis så är det Koriander du ser på bilden. Jag tror det gör sig bättre än Persilja till denna rätt.

Annette

2015-10-19

Ska man ha lime och persilja på vid serveringen? Det finns på bilden men inte i receptet. Jag skulle också vilja salta lite på gurkan.

MJ

2015-06-16

Vad serverar ni till denna rätt?

Liknande recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(12)

Lax- och spenatpaj

(95)

Skaldjursmarmite

(5)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl hoisinsås alt teriyakisås
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 1 dl färska böngroddar
  • 0.5 finhackad röd chili

Grillad lax i foliepaket

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Grillad laxfilé med hoisinsås och sesamfrön i folie. Smakrik och saftig lax som serveras med en fräsch gurksallad med böngroddar och röd chili.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättika och sesamolja och rör tills sockret löst sig. Tillsätt gurka, böngroddar, chili och låt dra 10 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Lägg laxbitarna i varsin bit aluminiumfolie och häll på hoisinsås. Strö över sesamfrön och vik ihop till ett paket. Grilla på indirekt värme under lock 10–12 min.

Tips

Sara tipsar: Laxen är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Calle

2015-10-26

Gissningsvis så är det Koriander du ser på bilden. Jag tror det gör sig bättre än Persilja till denna rätt.

Annette

2015-10-19

Ska man ha lime och persilja på vid serveringen? Det finns på bilden men inte i receptet. Jag skulle också vilja salta lite på gurkan.

MJ

2015-06-16

Vad serverar ni till denna rätt?

Liknande recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(12)

Lax- och spenatpaj

(95)

Skaldjursmarmite

(5)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)