Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 450 g lättrökt kotlett (Coop Grill)
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • 100 g haricots verts
  • 150 g champinjoner, delade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • kokt färskpotatis till servering
  • 0.5 citron till servering
  • Vitlöksbröd:
  • 0.5 baguette
  • 50 g smör
  • 3 dl finhackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna

Gör så här

  1. Grilla köttet enligt anvisningen på förpackningen.

Vitlöksbröd:

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela baguetten på längden. Blanda smör, persilja, vitlök och salt. Bred på ett tjockt lager av persiljesmöret på brödet. Rosta mitt i ugnen ca 6 min.
  2. Grilla tomaterna med kvisten kvar så blir de lätt att vända på dem. Vänd runt haricots verts, svamp och vitlök i olja. Grilla grönsakerna i en grillkorg eller på grillnät så de inte trillar genom gallret (alternativt stek i stekpanna). Smaka av med salt. Grilla ev citronen på snittsidan. Gott att pressa över vid servering.
  3. Servera köttet enbart med bröd och grönsakerna eller koka färskpotatis till.

Tips

Det går bra att grilla vanlig fläskkarré. Men krydda den då med salt och peppar eller någon marinad eller glaze.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(10)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Fiskgryta med tomat och curry

(16)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(5)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Fisktaco

(3)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 450 g lättrökt kotlett (Coop Grill)
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • 100 g haricots verts
  • 150 g champinjoner, delade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • kokt färskpotatis till servering
  • 0.5 citron till servering
  • Vitlöksbröd:
  • 0.5 baguette
  • 50 g smör
  • 3 dl finhackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla köttet enligt anvisningen på förpackningen.

Vitlöksbröd:

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela baguetten på längden. Blanda smör, persilja, vitlök och salt. Bred på ett tjockt lager av persiljesmöret på brödet. Rosta mitt i ugnen ca 6 min.
  2. Grilla tomaterna med kvisten kvar så blir de lätt att vända på dem. Vänd runt haricots verts, svamp och vitlök i olja. Grilla grönsakerna i en grillkorg eller på grillnät så de inte trillar genom gallret (alternativt stek i stekpanna). Smaka av med salt. Grilla ev citronen på snittsidan. Gott att pressa över vid servering.
  3. Servera köttet enbart med bröd och grönsakerna eller koka färskpotatis till.

Tips

Det går bra att grilla vanlig fläskkarré. Men krydda den då med salt och peppar eller någon marinad eller glaze.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(10)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Fiskgryta med tomat och curry

(16)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

(5)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Fisktaco

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies