
Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 450 g lättrökt kotlett (Coop Grill)
- 400 g körsbärstomater på kvist
- 100 g haricots verts
- 150 g champinjoner, delade
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- kokt färskpotatis till servering
- 0.5 citron till servering
- Vitlöksbröd:
- 0.5 baguette
- 50 g smör
- 3 dl finhackad persilja
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Grilla köttet enligt anvisningen på förpackningen.
Vitlöksbröd:
- Sätt ugnen på 225°. Dela baguetten på längden. Blanda smör, persilja, vitlök och salt. Bred på ett tjockt lager av persiljesmöret på brödet. Rosta mitt i ugnen ca 6 min.
- Grilla tomaterna med kvisten kvar så blir de lätt att vända på dem. Vänd runt haricots verts, svamp och vitlök i olja. Grilla grönsakerna i en grillkorg eller på grillnät så de inte trillar genom gallret (alternativt stek i stekpanna). Smaka av med salt. Grilla ev citronen på snittsidan. Gott att pressa över vid servering.
- Servera köttet enbart med bröd och grönsakerna eller koka färskpotatis till.
Tips

Det går bra att grilla vanlig fläskkarré. Men krydda den då med salt och peppar eller någon marinad eller glaze.
Liknande recept
Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Grilla köttet enligt anvisningen på förpackningen.
Vitlöksbröd:
- Sätt ugnen på 225°. Dela baguetten på längden. Blanda smör, persilja, vitlök och salt. Bred på ett tjockt lager av persiljesmöret på brödet. Rosta mitt i ugnen ca 6 min.
- Grilla tomaterna med kvisten kvar så blir de lätt att vända på dem. Vänd runt haricots verts, svamp och vitlök i olja. Grilla grönsakerna i en grillkorg eller på grillnät så de inte trillar genom gallret (alternativt stek i stekpanna). Smaka av med salt. Grilla ev citronen på snittsidan. Gott att pressa över vid servering.
- Servera köttet enbart med bröd och grönsakerna eller koka färskpotatis till.
Tips

Det går bra att grilla vanlig fläskkarré. Men krydda den då med salt och peppar eller någon marinad eller glaze.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!