Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg (1-5):
3.04 (23 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • flingsalt
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 2 apelsiner, finrivet skal och saft
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 150 g strimlade sugarsnaps
  • 3 strimlade salladslök
  • 1 kruka hackad koriander
  • 2 dl grovhackade salta jordnötter

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Pressa saften ur apelsinerna och riv skalet från den ena (endast det orangea). Blanda med sweet chili, ättika och ingefära till en dressing. Lägg i nudlarna. Vänd ner sugar snaps, salladslök, koriander och jordnötter innan servering. Smaka av med salt.
  2. Pensla kycklingen med sweet chili och grilla 5–7 min per sida, till en innertemperatur på 68°. Salta.

Tips

Nudelsalladen med apelsin är en tiopoängare, kommer garanterat serveras hemma hos mig i sommar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2016-07-27

Väldigt gott med apelsinsmaken på dressingen.

Liknande recept

Pulled chicken med mangosalsa

(16)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Thailändsk bowl

(1)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(17)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(68)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(30)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • flingsalt
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 2 apelsiner, finrivet skal och saft
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 150 g strimlade sugarsnaps
  • 3 strimlade salladslök
  • 1 kruka hackad koriander
  • 2 dl grovhackade salta jordnötter

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Betyg (1-5):
3.04 (23 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Pressa saften ur apelsinerna och riv skalet från den ena (endast det orangea). Blanda med sweet chili, ättika och ingefära till en dressing. Lägg i nudlarna. Vänd ner sugar snaps, salladslök, koriander och jordnötter innan servering. Smaka av med salt.
  2. Pensla kycklingen med sweet chili och grilla 5–7 min per sida, till en innertemperatur på 68°. Salta.

Tips

Nudelsalladen med apelsin är en tiopoängare, kommer garanterat serveras hemma hos mig i sommar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2016-07-27

Väldigt gott med apelsinsmaken på dressingen.

Liknande recept

Pulled chicken med mangosalsa

(16)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Thailändsk bowl

(1)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(17)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(68)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies