Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Perfekt avvägda smaker i den här härliga kombon av saftig kyckling och grillad kål. Recept av Maria Zihammou.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • flingsalt och svartpeppar
  • Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • Grillad kinakål
  • 500 g salladskål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 50 g rostade cashewnötter, hackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till glazen. Vänd runt kycklingen med hälften. Grilla kycklingen. Pensla med mer glaze under grillningen.
  2. Skär kålen i klyftor på längden, pensla med olja och salta. Grilla kålen runt om till fin färg. Fortsätt grilla på indirekt värme tills lätt mjuk.
  3. Ringla sweet chili över kålen och pressa över limesaft. Toppa med cashewnötter, salladslök och koriander. Servera med kycklingen.

Tips

Servera gärna med ris

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Garam masala kyckling

(31)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • flingsalt och svartpeppar
  • Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • Grillad kinakål
  • 500 g salladskål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 50 g rostade cashewnötter, hackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Perfekt avvägda smaker i den här härliga kombon av saftig kyckling och grillad kål. Recept av Maria Zihammou.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till glazen. Vänd runt kycklingen med hälften. Grilla kycklingen. Pensla med mer glaze under grillningen.
  2. Skär kålen i klyftor på längden, pensla med olja och salta. Grilla kålen runt om till fin färg. Fortsätt grilla på indirekt värme tills lätt mjuk.
  3. Ringla sweet chili över kålen och pressa över limesaft. Toppa med cashewnötter, salladslök och koriander. Servera med kycklingen.

Tips

Servera gärna med ris

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Garam masala kyckling

(31)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies