
Grillad kyckling sweet and sour med kinakål
Betyg (1-5):
Perfekt avvägda smaker i den här härliga kombon av saftig kyckling och grillad kål. Recept av Maria Zihammou.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g kycklinglårfilé
- flingsalt och svartpeppar
- Glaze
- 0.5 dl japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk chiliflakes
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 1 msk flytande honung
- Grillad kinakål
- 500 g salladskål
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 dl sweet chilisås
- 0.5 lime, pressad saft
- 50 g rostade cashewnötter, hackade
- 2 salladslökar, tunt skivade
- 1 kruka färsk koriander
Gör så här
- Blanda ingredienserna till glazen. Vänd runt kycklingen med hälften. Grilla kycklingen. Pensla med mer glaze under grillningen.
- Skär kålen i klyftor på längden, pensla med olja och salta. Grilla kålen runt om till fin färg. Fortsätt grilla på indirekt värme tills lätt mjuk.
- Ringla sweet chili över kålen och pressa över limesaft. Toppa med cashewnötter, salladslök och koriander. Servera med kycklingen.
Tips

Servera gärna med ris
Liknande recept
Grillad kyckling sweet and sour med kinakål
Betyg (1-5):
Perfekt avvägda smaker i den här härliga kombon av saftig kyckling och grillad kål. Recept av Maria Zihammou.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ingredienserna till glazen. Vänd runt kycklingen med hälften. Grilla kycklingen. Pensla med mer glaze under grillningen.
- Skär kålen i klyftor på längden, pensla med olja och salta. Grilla kålen runt om till fin färg. Fortsätt grilla på indirekt värme tills lätt mjuk.
- Ringla sweet chili över kålen och pressa över limesaft. Toppa med cashewnötter, salladslök och koriander. Servera med kycklingen.
Tips

Servera gärna med ris
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!