Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Perfekt avvägda smaker i den här härliga kombon av saftig kyckling och grillad kål. Recept av Maria Zihammou.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklinglårfilé
  • flingsalt och svartpeppar
  • Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • Grillad kinakål
  • 500 g salladskål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 50 g rostade cashewnötter, hackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till glazen. Vänd runt kycklingen med hälften. Grilla kycklingen. Pensla med mer glaze under grillningen.
  2. Skär kålen i klyftor på längden, pensla med olja och salta. Grilla kålen runt om till fin färg. Fortsätt grilla på indirekt värme tills lätt mjuk.
  3. Ringla sweet chili över kålen och pressa över limesaft. Toppa med cashewnötter, salladslök och koriander. Servera med kycklingen.

Tips

Servera gärna med ris

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(19)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • flingsalt och svartpeppar
  • Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • Grillad kinakål
  • 500 g salladskål
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 50 g rostade cashewnötter, hackade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Perfekt avvägda smaker i den här härliga kombon av saftig kyckling och grillad kål. Recept av Maria Zihammou.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till glazen. Vänd runt kycklingen med hälften. Grilla kycklingen. Pensla med mer glaze under grillningen.
  2. Skär kålen i klyftor på längden, pensla med olja och salta. Grilla kålen runt om till fin färg. Fortsätt grilla på indirekt värme tills lätt mjuk.
  3. Ringla sweet chili över kålen och pressa över limesaft. Toppa med cashewnötter, salladslök och koriander. Servera med kycklingen.

Tips

Servera gärna med ris

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(19)