För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg (1-5):
3.75 (24 betyg)

Kyckling marinerad med soja och vitlök är perfekt till salladen.

Tillagningstid: 35 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklinglårfilé
  • Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citrongräs, finhackat
  • Avokadosallad
  • 1 zucchini
  • 2 avokador, tärnade
  • 100 g cashewnötter
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda soja, chili, vitlök och citrongräs till en marinad. Vänd runt kycklingen och låt marinera minst 30 min men gärna längre.
  2. Hyvla hälften av zucchinin med osthyvel eller mandolin och tärna resten. Vänd varsamt runt med avokado, nötter, koriander och chili. Pressa över limesaft och strö på flingsalt.
  3. Grilla kycklingen tills den är genomstekt och har fin grillyta, 6–8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-07-05

Det var en riktigt god rätt. Serverade den till ris, då jag var tveksam till att salladen skulle gå hem hos barnen, men nu har vi massa ris över 😂

Karolina

2018-01-14

Mycket gott! Vi marinerade över natten.

Liknande recept

Indiskt kryddris

(18)

Räktacos

(15)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Pumpapaj

(14)

Lax- och spenatpaj

(99)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(29)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citrongräs, finhackat
  • Avokadosallad
  • 1 zucchini
  • 2 avokador, tärnade
  • 100 g cashewnötter
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg (1-5):
3.75 (24 betyg)

Kyckling marinerad med soja och vitlök är perfekt till salladen.

Tillagningstid: 35 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda soja, chili, vitlök och citrongräs till en marinad. Vänd runt kycklingen och låt marinera minst 30 min men gärna längre.
  2. Hyvla hälften av zucchinin med osthyvel eller mandolin och tärna resten. Vänd varsamt runt med avokado, nötter, koriander och chili. Pressa över limesaft och strö på flingsalt.
  3. Grilla kycklingen tills den är genomstekt och har fin grillyta, 6–8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-07-05

Det var en riktigt god rätt. Serverade den till ris, då jag var tveksam till att salladen skulle gå hem hos barnen, men nu har vi massa ris över 😂

Karolina

2018-01-14

Mycket gott! Vi marinerade över natten.

Liknande recept

Indiskt kryddris

(18)

Räktacos

(15)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Pumpapaj

(14)

Lax- och spenatpaj

(99)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(29)