Grillad kyckling med caesarpotatissallad

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Smakrik grillad kyckling med en ljummen caesarsallad.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 27 st
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 msk flingsalt
  • 1 kruka timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 250 g grön sparris, ansad
  • 2 citroner, i halvor
  • Potatissallad
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 140 g bacon, i breda strimlor
  • 1 romansallad
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardeller
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 50 g parmesanost, finriven
  • salt och svartpeppar
  • Grillad tomatsalsa
  • 400 g körsbärstomater, på kvist
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Potatissallad: Blanda potatis, olja och salt på en plåt . Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min. Stek baconet knaprigt i torr panna. Riv romansalladen i bitar.

Caesardressing:

  1. Knäck ägget i en smal mixerbunke och tillsätt sardeller, vitlök, vinäger och senap. Häll i oljan och mixa tills konsistensen blir tjock och krämig, ca 15 sek. Vänd ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

Tomatsalsa:

  1. Grilla tomaterna tills de blir mjuka. Mosa dem med en gaffel och blanda med lök, basilikablad och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vik ut kycklinglårfiléerna och salta runt om. Lägg på timjankvistar och rulla ihop igen. Strö över chiliflakes och lägg kycklingen med skarven nedåt på grillen. Grilla kycklingen på båda sidor tills den är genomstekt och har fin färg. Grilla sparrisen hastigt och citronhalvorna till fin färg.
  3. Skär sparrisen i mindre bitar och vänd ihop med potatis, romansallad och 1 dl av dressingen. Toppa med bacon, hyvlad parmesan och krutonger. Servera med kycklingen, tomatsalsan, grillad citron och resten av dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Partykyckling med knaprig potatis och grönsaksdipp - Coop

(0)

Ugnsrostad kalkon med äpple, salvia och gröna tillbehör - Coop

(1)

Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis - Coop

(47)

Kycklingspett med citron och rosmarin - Coop

(9)

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas - Coop

(1)

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri - Coop

(7)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw - Coop

(3)

Röd currygryta med potatis - Coop

(18)
27 st
  • Ingredienser 27 st
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 msk flingsalt
  • 1 kruka timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 250 g grön sparris, ansad
  • 2 citroner, i halvor
  • Potatissallad
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 140 g bacon, i breda strimlor
  • 1 romansallad
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardeller
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 50 g parmesanost, finriven
  • salt och svartpeppar
  • Grillad tomatsalsa
  • 400 g körsbärstomater, på kvist
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Grillad kyckling med caesarpotatissallad

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Smakrik grillad kyckling med en ljummen caesarsallad.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Potatissallad: Blanda potatis, olja och salt på en plåt . Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min. Stek baconet knaprigt i torr panna. Riv romansalladen i bitar.

Caesardressing:

  1. Knäck ägget i en smal mixerbunke och tillsätt sardeller, vitlök, vinäger och senap. Häll i oljan och mixa tills konsistensen blir tjock och krämig, ca 15 sek. Vänd ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

Tomatsalsa:

  1. Grilla tomaterna tills de blir mjuka. Mosa dem med en gaffel och blanda med lök, basilikablad och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vik ut kycklinglårfiléerna och salta runt om. Lägg på timjankvistar och rulla ihop igen. Strö över chiliflakes och lägg kycklingen med skarven nedåt på grillen. Grilla kycklingen på båda sidor tills den är genomstekt och har fin färg. Grilla sparrisen hastigt och citronhalvorna till fin färg.
  3. Skär sparrisen i mindre bitar och vänd ihop med potatis, romansallad och 1 dl av dressingen. Toppa med bacon, hyvlad parmesan och krutonger. Servera med kycklingen, tomatsalsan, grillad citron och resten av dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Partykyckling med knaprig potatis och grönsaksdipp - Coop

(0)

Ugnsrostad kalkon med äpple, salvia och gröna tillbehör - Coop

(1)

Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis - Coop

(47)

Kycklingspett med citron och rosmarin - Coop

(9)

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas - Coop

(1)

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri - Coop

(7)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw - Coop

(3)

Röd currygryta med potatis - Coop

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies