Grillad kyckling med caesarpotatissallad

Betyg (1-5):
4.24 (21 betyg)

Grillad kycklinglårfilé med ljummen potatissallad, caesardressing och grillad tomatsalsa. Bjud på det här och middagsgästerna kommer att tacka dig!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (27)
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 msk flingsalt
  • 1 kruka timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 250 g grön sparris, ansad
  • 2 citroner, i halvor
  • Potatissallad
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 140 g bacon, i breda strimlor
  • 1 romansallad
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardeller
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 50 g parmesanost, finriven
  • salt och svartpeppar
  • Grillad tomatsalsa
  • 400 g körsbärstomater, på kvist
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Potatissallad: Blanda potatis, olja och salt på en plåt . Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min. Stek baconet knaprigt i torr panna. Riv romansalladen i bitar.

Caesardressing:

  1. Knäck ägget i en smal mixerbunke och tillsätt sardeller, vitlök, vinäger och senap. Häll i oljan och mixa tills konsistensen blir tjock och krämig, ca 15 sek. Vänd ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

Tomatsalsa:

  1. Grilla tomaterna tills de blir mjuka. Mosa dem med en gaffel och blanda med lök, basilikablad och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vik ut kycklinglårfiléerna och salta runt om. Lägg på timjankvistar och rulla ihop igen. Strö över chiliflakes och lägg kycklingen med skarven nedåt på grillen. Grilla kycklingen på båda sidor tills den är genomstekt och har fin färg. Grilla sparrisen hastigt och citronhalvorna till fin färg.
  3. Skär sparrisen i mindre bitar och vänd ihop med potatis, romansallad och 1 dl av dressingen. Toppa med bacon, hyvlad parmesan och krutonger. Servera med kycklingen, tomatsalsan, grillad citron och resten av dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofie

2019-08-28

Så gott & enkelt! Bjöd våra vänner på denna rätt i somras och faten länsades. Helt klart en favoriträtt jag kommer att göra om.

Liknande recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingspett med hummus

(6)

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

(78)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Citron- och saffranskyckling

(7)
27 st
  • Ingredienser (27)
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 msk flingsalt
  • 1 kruka timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 250 g grön sparris, ansad
  • 2 citroner, i halvor
  • Potatissallad
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 140 g bacon, i breda strimlor
  • 1 romansallad
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 2 dl krutonger
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardeller
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 50 g parmesanost, finriven
  • salt och svartpeppar
  • Grillad tomatsalsa
  • 400 g körsbärstomater, på kvist
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Grillad kyckling med caesarpotatissallad

Betyg (1-5):
4.24 (21 betyg)

Grillad kycklinglårfilé med ljummen potatissallad, caesardressing och grillad tomatsalsa. Bjud på det här och middagsgästerna kommer att tacka dig!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Potatissallad: Blanda potatis, olja och salt på en plåt . Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min. Stek baconet knaprigt i torr panna. Riv romansalladen i bitar.

Caesardressing:

  1. Knäck ägget i en smal mixerbunke och tillsätt sardeller, vitlök, vinäger och senap. Häll i oljan och mixa tills konsistensen blir tjock och krämig, ca 15 sek. Vänd ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

Tomatsalsa:

  1. Grilla tomaterna tills de blir mjuka. Mosa dem med en gaffel och blanda med lök, basilikablad och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vik ut kycklinglårfiléerna och salta runt om. Lägg på timjankvistar och rulla ihop igen. Strö över chiliflakes och lägg kycklingen med skarven nedåt på grillen. Grilla kycklingen på båda sidor tills den är genomstekt och har fin färg. Grilla sparrisen hastigt och citronhalvorna till fin färg.
  3. Skär sparrisen i mindre bitar och vänd ihop med potatis, romansallad och 1 dl av dressingen. Toppa med bacon, hyvlad parmesan och krutonger. Servera med kycklingen, tomatsalsan, grillad citron och resten av dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofie

2019-08-28

Så gott & enkelt! Bjöd våra vänner på denna rätt i somras och faten länsades. Helt klart en favoriträtt jag kommer att göra om.

Liknande recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingspett med hummus

(6)

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

(78)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Citron- och saffranskyckling

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies