Grillad kyckling i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Smakrik grillad kycklingfilé som har marinerats i citrongräs, japansk soja och vitlök. Serveras med en god jordnötssås.

Tillagningstid: 35 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • Marinad
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Jordnötssås
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingfiléerna på längden. Vänd runt dem i marinaden och låt stå minst 8 tim i kylen, gärna över natten. Mixa jordnötssmör med soja, socker och ättiksprit. Tillsätt vattnet och mixa till en sås.
  2. Grovhacka jordnötterna och blanda med salladslök, chili och koriander. Grilla kycklingen till fin färg med en innertemperatur på 67°. Ringla såsen över kycklingen och strö över nötblandningen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Asiatiska kycklingpannkakor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Het indisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Caesarsallad med kyckling

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Curryfärsspett med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Syrlig dillkyckling

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Savojdolmar med kyckling och ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jureskogs coq au vin

Betyg
Betyg
(28)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • Marinad
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Jordnötssås
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten

Grillad kyckling i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Smakrik grillad kycklingfilé som har marinerats i citrongräs, japansk soja och vitlök. Serveras med en god jordnötssås.

Tillagningstid: 35 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingfiléerna på längden. Vänd runt dem i marinaden och låt stå minst 8 tim i kylen, gärna över natten. Mixa jordnötssmör med soja, socker och ättiksprit. Tillsätt vattnet och mixa till en sås.
  2. Grovhacka jordnötterna och blanda med salladslök, chili och koriander. Grilla kycklingen till fin färg med en innertemperatur på 67°. Ringla såsen över kycklingen och strö över nötblandningen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Asiatiska kycklingpannkakor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Het indisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Caesarsallad med kyckling

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Curryfärsspett med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Syrlig dillkyckling

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Savojdolmar med kyckling och ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jureskogs coq au vin

Betyg
Betyg
(28)