För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad kyckling i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrik grillad kycklingfilé som har marinerats i citrongräs, japansk soja och vitlök. Serveras med en god jordnötssås.

Tillagningstid: 35 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • Marinad
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Jordnötssås
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingfiléerna på längden. Vänd runt dem i marinaden och låt stå minst 8 tim i kylen, gärna över natten. Mixa jordnötssmör med soja, socker och ättiksprit. Tillsätt vattnet och mixa till en sås.
  2. Grovhacka jordnötterna och blanda med salladslök, chili och koriander. Grilla kycklingen till fin färg med en innertemperatur på 67°. Ringla såsen över kycklingen och strö över nötblandningen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(10)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Pot au feu

(37)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • Marinad
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Jordnötssås
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten

Grillad kyckling i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrik grillad kycklingfilé som har marinerats i citrongräs, japansk soja och vitlök. Serveras med en god jordnötssås.

Tillagningstid: 35 min + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingfiléerna på längden. Vänd runt dem i marinaden och låt stå minst 8 tim i kylen, gärna över natten. Mixa jordnötssmör med soja, socker och ättiksprit. Tillsätt vattnet och mixa till en sås.
  2. Grovhacka jordnötterna och blanda med salladslök, chili och koriander. Grilla kycklingen till fin färg med en innertemperatur på 67°. Ringla såsen över kycklingen och strö över nötblandningen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(10)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(1)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Pot au feu

(37)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)