Grillad fläskfilé taco de lux

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk tacokrydda
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 majskolvar
  • Guacamole och tomatsalsa:
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 burk tacosalsa (300 g)
  • Till servering:
  • tortillabröd
  • gräddfil
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Rubba in fläskfilén med tacokrydda och ringla över olja. Grilla runt om till fin yta. Lägg köttet på indirekt glöd under lock och grilla till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila medan du grillar majskolvarna till fin färg, ca 5 min.
  2. Mosa avokado och blanda med vitlök, koriander och limesaft. Smaka av med salt.
  3. Tärna tomaterna och vänd runt med tacosalsa.
  4. Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, tomatsalsa, gräddfil och ev extra koriander.

Tips

Färska majskolvar är som godast när de grillas direkt utan att förkokas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Klassisk lasagne

(64)

Bowl med sashimilax

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk tacokrydda
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 majskolvar
  • Guacamole och tomatsalsa:
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 burk tacosalsa (300 g)
  • Till servering:
  • tortillabröd
  • gräddfil
  • färsk koriander

Grillad fläskfilé taco de lux

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rubba in fläskfilén med tacokrydda och ringla över olja. Grilla runt om till fin yta. Lägg köttet på indirekt glöd under lock och grilla till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila medan du grillar majskolvarna till fin färg, ca 5 min.
  2. Mosa avokado och blanda med vitlök, koriander och limesaft. Smaka av med salt.
  3. Tärna tomaterna och vänd runt med tacosalsa.
  4. Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, tomatsalsa, gräddfil och ev extra koriander.

Tips

Färska majskolvar är som godast när de grillas direkt utan att förkokas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Klassisk lasagne

(64)

Bowl med sashimilax

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies