Grillad flankstek med nektarin- och rödbetssallad

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Flankstek är perfekt att lägga på grillen. Här serveras den med en av sommarens godaste sallader.

Tillagningstid: 50 min + koktid för rödbetorna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Nektarin- och rötbetssallad
  • 500 g färska rödbetor
  • 3 nektariner
  • 70 g rucola
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 150 g chèvre
  • 0.5 citron, skalet
  • 2 msk pumpakärnor, torrostade
  • gräslök
  • Citronette
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Gnid av skalet och skär i bitar. Skär nektarinerna i lika stora bitar.
  2. Rör ihop alla ingredienser till citronetten. Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor. Grilla hastigt till fin grillyta med rosa mitt (55° innertemperatur).
  3. Låt vila på skärbrädan 5–10 min. Skär upp i skivor tvärs över köttets fibrer. Fördela rucola, rödbetor, nektariner och groddar på ett serveringsfat.
  4. Ringla över citronetten och smula över chèvren. Riv över citronskal och toppa med pumpakärnor och klippt gräslök.

Tips

Stek inte igenom flanksteken helt, då blir den seg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Grekisk filodegspaj

(22)

Örtfylld lammstek med feta

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Nektarin- och rötbetssallad
  • 500 g färska rödbetor
  • 3 nektariner
  • 70 g rucola
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 150 g chèvre
  • 0.5 citron, skalet
  • 2 msk pumpakärnor, torrostade
  • gräslök
  • Citronette
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vatten

Grillad flankstek med nektarin- och rödbetssallad

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Flankstek är perfekt att lägga på grillen. Här serveras den med en av sommarens godaste sallader.

Tillagningstid: 50 min + koktid för rödbetorna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Gnid av skalet och skär i bitar. Skär nektarinerna i lika stora bitar.
  2. Rör ihop alla ingredienser till citronetten. Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor. Grilla hastigt till fin grillyta med rosa mitt (55° innertemperatur).
  3. Låt vila på skärbrädan 5–10 min. Skär upp i skivor tvärs över köttets fibrer. Fördela rucola, rödbetor, nektariner och groddar på ett serveringsfat.
  4. Ringla över citronetten och smula över chèvren. Riv över citronskal och toppa med pumpakärnor och klippt gräslök.

Tips

Stek inte igenom flanksteken helt, då blir den seg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Grekisk filodegspaj

(22)

Örtfylld lammstek med feta

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies