För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad entrecôte med koreansk nudelsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Asiatisk bbq! så gott med tunt skuren entrecôte som serveras med en nudelsallad och koreansk bbqsås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 salladskål
  • 600 g entrecôte
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl korean bbq-sås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Nudelkrisp
  • 85 g snabbnudlar
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk sirap eller flytande honung
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krossa nudlarna i sitt paket och häll upp i en skål. Blanda med soja, olja och sirap. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta till fin färg mitt i ugnen, ca 5 min. Häll upp på ett fat och låt kallna. Blanda med salladslök, chili och koriander.
  2. Skär salladskålen i klyftor. Skär entrecôten i så tunna skivor det går. Pensla skivorna med olja och krydda med salt och peppar. Grilla salladen tills den är mjuk och grilla köttet hastigt över het glöd till fin färg.
  3. Skär salladen i grova bitar. Vänd ihop med limesaft och nudelblandningen. Lägg upp allt på ett serveringsfat och strö på sesamfrön. Ringla BBQsåsen över köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Köttbullar med chèvre

(0)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Rosépepparfilé

(44)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 salladskål
  • 600 g entrecôte
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl korean bbq-sås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Nudelkrisp
  • 85 g snabbnudlar
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk sirap eller flytande honung
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren

Grillad entrecôte med koreansk nudelsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Asiatisk bbq! så gott med tunt skuren entrecôte som serveras med en nudelsallad och koreansk bbqsås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krossa nudlarna i sitt paket och häll upp i en skål. Blanda med soja, olja och sirap. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta till fin färg mitt i ugnen, ca 5 min. Häll upp på ett fat och låt kallna. Blanda med salladslök, chili och koriander.
  2. Skär salladskålen i klyftor. Skär entrecôten i så tunna skivor det går. Pensla skivorna med olja och krydda med salt och peppar. Grilla salladen tills den är mjuk och grilla köttet hastigt över het glöd till fin färg.
  3. Skär salladen i grova bitar. Vänd ihop med limesaft och nudelblandningen. Lägg upp allt på ett serveringsfat och strö på sesamfrön. Ringla BBQsåsen över köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Köttbullar med chèvre

(0)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Rosépepparfilé

(44)