Gravlaxsås - hovmästarsås

Gravlaxsås - hovmästarsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Ett måste till den gravade laxen!

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
  • 3 msk söt senap, gärna stark
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl raps- solros- eller majsolja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, socker, salt, peppar och vinäger i en skål. Använd elvisp.
  2. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle under vispning. Om oljan tillsätts för hastigt i början är det risk för att såsen skär sig.
  3. Såsen ska vara tjock och krämig. Blanda ner dillen.

Servering

Servera till gravad eller rökt fisk, eller krabba.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aina Smedberg

2014-12-21

Jättegod och enkel att göra. Jag tog lite mindre dill. Jag tycker att det räcker ned hälften.

olof markstrom

2013-11-12

blanda gaerna in enmsk majonaes sa blir den kraemigare

Anna K

2013-04-13

Jättebra! Och att använda elvisp! Kanon gott

Mattias

2012-10-13

Grymt! Kör gärna på med mycket grovt krossad vitpeppar.

k

2011-12-18

gravlaxsås

Gravlaxsås - hovmästarsås
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 msk söt senap, gärna stark
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl raps- solros- eller majsolja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm salt

Gravlaxsås - hovmästarsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Ett måste till den gravade laxen!

Tillagningstid: 10 min
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, socker, salt, peppar och vinäger i en skål. Använd elvisp.
  2. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle under vispning. Om oljan tillsätts för hastigt i början är det risk för att såsen skär sig.
  3. Såsen ska vara tjock och krämig. Blanda ner dillen.

Servering

Servera till gravad eller rökt fisk, eller krabba.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aina Smedberg

2014-12-21

Jättegod och enkel att göra. Jag tog lite mindre dill. Jag tycker att det räcker ned hälften.

olof markstrom

2013-11-12

blanda gaerna in enmsk majonaes sa blir den kraemigare

Anna K

2013-04-13

Jättebra! Och att använda elvisp! Kanon gott

Mattias

2012-10-13

Grymt! Kör gärna på med mycket grovt krossad vitpeppar.

k

2011-12-18

gravlaxsås