Gravad strömming i pepparrotskräm

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

12 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 700 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Pepparrotskräm:
  • 150 g färskost naturell
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl finriven färsk pepparrot
  • Till servering:
  • 1 knippe klyftade rädisa (ca 10 st)
  • 1 dl finskuren gräslök

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingen så du får 2 tunna bitar per filé.
  2. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke och lägg fisken att dra i lagen i kylskåpet, minst 4 timmar. Allt fiskkött ska ha vitnat.
  3. Blanda färskost, gräddfil och pepparrot och lägg ner fisken. Låt gärna stå i kyl till nästa dag, men det går också bra att servera på en gång.
  4. Toppa med rädisor och gräslök vid servering.

Tips

Pepparrot kan variera mycket i styrka. 1 dl är ett riktmått, så smaka dig fram.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Entrévåfflor

(11)

Getostbrülésnitt

(5)

Levain med laxröra

(6)

Örtiga oststänger

(3)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Krämig citrongrässill

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 700 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Pepparrotskräm:
  • 150 g färskost naturell
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl finriven färsk pepparrot
  • Till servering:
  • 1 knippe klyftade rädisa (ca 10 st)
  • 1 dl finskuren gräslök

Gravad strömming i pepparrotskräm

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

12 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingen så du får 2 tunna bitar per filé.
  2. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke och lägg fisken att dra i lagen i kylskåpet, minst 4 timmar. Allt fiskkött ska ha vitnat.
  3. Blanda färskost, gräddfil och pepparrot och lägg ner fisken. Låt gärna stå i kyl till nästa dag, men det går också bra att servera på en gång.
  4. Toppa med rädisor och gräslök vid servering.

Tips

Pepparrot kan variera mycket i styrka. 1 dl är ett riktmått, så smaka dig fram.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Entrévåfflor

(11)

Getostbrülésnitt

(5)

Levain med laxröra

(6)

Örtiga oststänger

(3)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Krämig citrongrässill

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies