Gravad strömming i pepparrotskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

12 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Pepparrotskräm:
  • 150 g färskost naturell
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl finriven färsk pepparrot
  • Till servering:
  • 1 knippe klyftade rädisa (ca 10 st)
  • 1 dl finskuren gräslök

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingen så du får 2 tunna bitar per filé.
  2. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke och lägg fisken att dra i lagen i kylskåpet, minst 4 timmar. Allt fiskkött ska ha vitnat.
  3. Blanda färskost, gräddfil och pepparrot och lägg ner fisken. Låt gärna stå i kyl till nästa dag, men det går också bra att servera på en gång.
  4. Toppa med rädisor och gräslök vid servering.

Tips

Pepparrot kan variera mycket i styrka. 1 dl är ett riktmått, så smaka dig fram.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Soltorkad tomatdipp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 700 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Pepparrotskräm:
  • 150 g färskost naturell
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl finriven färsk pepparrot
  • Till servering:
  • 1 knippe klyftade rädisa (ca 10 st)
  • 1 dl finskuren gräslök

Gravad strömming i pepparrotskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

12 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra av skinnet från strömmingen så du får 2 tunna bitar per filé.
  2. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke och lägg fisken att dra i lagen i kylskåpet, minst 4 timmar. Allt fiskkött ska ha vitnat.
  3. Blanda färskost, gräddfil och pepparrot och lägg ner fisken. Låt gärna stå i kyl till nästa dag, men det går också bra att servera på en gång.
  4. Toppa med rädisor och gräslök vid servering.

Tips

Pepparrot kan variera mycket i styrka. 1 dl är ett riktmått, så smaka dig fram.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Soltorkad tomatdipp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)