
Gratinerade pastaknyten med valnötter och fetaost
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 500 g ostfylld färsk pasta
- 50 g grönkål i små bitar
- 1 dl valnötter
- 0.5 dl olivolja
- 100 g fetaost
- 0.5 tsk svartpeppar
- Tomatsallad:
- 5 tomater, tärnade
- 0.5 liten rödlök, finhackad
- 1 liten vitlöksklyfta, riven
- 1 msk olivolja
- salt, svartpeppar och honung
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka kraftigt 2 min. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform.
- Vänd runt pastan med grönkål, valnötter och olivolja. Toppa med smulad fetaost och svartpeppar.
- Gratinera högt upp i ugnen tills osten fått lite färg, 5–7 min.
- Blanda alla ingredienser till tomatsalladen och smaka av med salt, peppar och honung.
Gratinerade pastaknyten med valnötter och fetaost
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka kraftigt 2 min. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform.
- Vänd runt pastan med grönkål, valnötter och olivolja. Toppa med smulad fetaost och svartpeppar.
- Gratinera högt upp i ugnen tills osten fått lite färg, 5–7 min.
- Blanda alla ingredienser till tomatsalladen och smaka av med salt, peppar och honung.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-03-06
Jättegott att använda olivolja citron ist för vanlig olivolja. Och blanda inte ner grönkålen, lägg den precis under osten så blir den sådär krispig och god.
2018-02-27
Hittade detta recept i tidningen Mersmak. Mängden ingredienser är olika mot detta recept. Bla så va inte kryddor med. Och tomatsallad fanns inte med. Den va god och vi kommer laga den fler gånger.
2016-07-18
Enkelt och gott! Men 50 gram grönkål är verkligen i minsta laget - man kan lätt dubbla eller tredubbla mängden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Victoria
2018-03-06
Jättegott att använda olivolja citron ist för vanlig olivolja. Och blanda inte ner grönkålen, lägg den precis under osten så blir den sådär krispig och god.
Cecilia
2018-02-27
Hittade detta recept i tidningen Mersmak. Mängden ingredienser är olika mot detta recept. Bla så va inte kryddor med. Och tomatsallad fanns inte med. Den va god och vi kommer laga den fler gånger.
Lena
2016-07-18
Enkelt och gott! Men 50 gram grönkål är verkligen i minsta laget - man kan lätt dubbla eller tredubbla mängden.