Gratinerade pastaknyten med valnötter och fetaost
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Gratinerade pastaknyten med valnötter och fetaost

4.21 (28 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g ostfylld färsk pasta
  • 50 g grönkål i små bitar
  • 1 dl valnötter
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
Tomatsallad:
  • 5 tomater, tärnade
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • salt, svartpeppar och honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Lägg pastan i saltat kokande vatten och koka kraftigt 2 min. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform.

  2. 2

    Vänd runt pastan med grönkål, valnötter och olivolja. Toppa med smulad fetaost och svartpeppar.

  3. 3

    Gratinera högt upp i ugnen tills osten fått lite färg, 5–7 min.

  4. 4

    Blanda alla ingredienser till tomatsalladen och smaka av med salt, peppar och honung.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Victoria

    Jättegott att använda olivolja citron ist för vanlig olivolja. Och blanda inte ner grönkålen, lägg den precis under osten så blir den sådär krispig och god.

  • Cecilia

    Hittade detta recept i tidningen Mersmak. Mängden ingredienser är olika mot detta recept. Bla så va inte kryddor med. Och tomatsallad fanns inte med. Den va god och vi kommer laga den fler gånger.

  • Lena

    Enkelt och gott! Men 50 gram grönkål är verkligen i minsta laget - man kan lätt dubbla eller tredubbla mängden.