Gratinerade paprikahalvor med röda linser

Betyg (1-5):
3.47 (19 betyg)

Ett riktigt smakfullt tillbehör till olika sorters kött. Kan även serveras på tu man hand som en vegetarisk rätt. Fetaosten sätter pricken över i:et!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 4 stora paprikor, i valfri färg
  • 2.5 dl röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 liter vatten
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater, eller krossade tomater
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1.5 tsk malen koriander
  • 2 tsk honung
  • 0.5 tsk peppar
  • Gratinering:
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Förväll halvorna i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Låt dem rinna av. Lägg dem i en ugnssäker form. Det går också bra att fylla paprikorna utan att förvälla dem.
  2. Räkna då med lite längre tid i ugnen och lägre ugnstemperatur, 20-25 minuter i 200-225°. Koka linserna i vatten plus buljongtärning tills de är mjuka, cirka 10 minuter, och låt dem rinna av i en sil.
  3. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken. Lägg i de kokta linserna och tomaterna. Låt småputtra någon minut och smaksätt med spiskummin, koriander, honung, peppar och salt.

Gratinering

  1. Fördela fyllningen i paprikahalvorna. Smula sönder fetaost ovanpå. Gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

Servering

Servera gärna med bröd, ris, matvete, dinkel eller quinoa och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fyllda auberginer

(19)

Squashplättar

(91)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Lunchlådesallad

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 stora paprikor, i valfri färg
  • 2.5 dl röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 liter vatten
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater, eller krossade tomater
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1.5 tsk malen koriander
  • 2 tsk honung
  • 0.5 tsk peppar
  • Gratinering:
  • 150 g fetaost

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

Betyg (1-5):
3.47 (19 betyg)

Ett riktigt smakfullt tillbehör till olika sorters kött. Kan även serveras på tu man hand som en vegetarisk rätt. Fetaosten sätter pricken över i:et!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Förväll halvorna i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Låt dem rinna av. Lägg dem i en ugnssäker form. Det går också bra att fylla paprikorna utan att förvälla dem.
  2. Räkna då med lite längre tid i ugnen och lägre ugnstemperatur, 20-25 minuter i 200-225°. Koka linserna i vatten plus buljongtärning tills de är mjuka, cirka 10 minuter, och låt dem rinna av i en sil.
  3. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken. Lägg i de kokta linserna och tomaterna. Låt småputtra någon minut och smaksätt med spiskummin, koriander, honung, peppar och salt.

Gratinering

  1. Fördela fyllningen i paprikahalvorna. Smula sönder fetaost ovanpå. Gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

Servering

Servera gärna med bröd, ris, matvete, dinkel eller quinoa och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fyllda auberginer

(19)

Squashplättar

(91)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Lunchlådesallad

(5)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies