Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(102)

Recept på gratinerad hummer med vitlök och persilja - perfekt som huvudrätt eller förrätt till nyår och andra festliga tillfällen. Enkelt recept som känns lyxigt!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 2 kokta humrar, frysta tinade går bra
  • 1 msk olja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl finhackad fänkål
  • 2 dl fint tärnat vitt bröd
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 dl hackad persilja
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela humrarna på mitten och ta ur stjärten och eventuell rom.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek vitlök och fänkål mjuk.
  4. Tärna hummerköttet smått och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt.
  5. Lägg tillbaka fyllningen i hummerskalen och gratinera högt upp i ugnen i cirka 5 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-12-31

Alla i familjen, 2 tonåringar och 2 vuxna (i covid-19 tid) gav den 5 stjärnor.

Emelie

2020-01-03

Super gott:) alla gästerna tyckte det var det bästa hummerrätt dom någonsin ätit:) fick skriva ut massa recept till alla gästerna:) tack Coop för att ni hjälpte mig med att göra nyår perfekt:)

Hans

2016-11-27

Delikat och mättande. Ville bara ha mer, men det blev lit problm eftersom huvudrätten väntade.

Jonas

2014-02-02

Lagade detta på nyårsafton. Helt underbart gott! Helt klart bland den godaste hummerrätt jag ätit. Brödet som suger upp allt det goda smöret, den mjukstekta fänkålen...riktigt, riktigt gott! Rekommenderas starkt!

Magnus

2013-08-29

Det absolut bästa receptet jag har provat för hummerhalvor. Rekommenderas varmt och kommer bli en stående rätt vid nyårssupén.

Gratinerad hummer
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 kokta humrar, frysta tinade går bra
  • 1 msk olja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl finhackad fänkål
  • 2 dl fint tärnat vitt bröd
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 dl hackad persilja
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt

Gratinerad hummer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(102)

Recept på gratinerad hummer med vitlök och persilja - perfekt som huvudrätt eller förrätt till nyår och andra festliga tillfällen. Enkelt recept som känns lyxigt!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela humrarna på mitten och ta ur stjärten och eventuell rom.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek vitlök och fänkål mjuk.
  4. Tärna hummerköttet smått och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt.
  5. Lägg tillbaka fyllningen i hummerskalen och gratinera högt upp i ugnen i cirka 5 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-12-31

Alla i familjen, 2 tonåringar och 2 vuxna (i covid-19 tid) gav den 5 stjärnor.

Emelie

2020-01-03

Super gott:) alla gästerna tyckte det var det bästa hummerrätt dom någonsin ätit:) fick skriva ut massa recept till alla gästerna:) tack Coop för att ni hjälpte mig med att göra nyår perfekt:)

Hans

2016-11-27

Delikat och mättande. Ville bara ha mer, men det blev lit problm eftersom huvudrätten väntade.

Jonas

2014-02-02

Lagade detta på nyårsafton. Helt underbart gott! Helt klart bland den godaste hummerrätt jag ätit. Brödet som suger upp allt det goda smöret, den mjukstekta fänkålen...riktigt, riktigt gott! Rekommenderas starkt!

Magnus

2013-08-29

Det absolut bästa receptet jag har provat för hummerhalvor. Rekommenderas varmt och kommer bli en stående rätt vid nyårssupén.