För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Granola - recept

Betyg (1-5):
4.24 (21 betyg)

Perfekt till mellis eller frukost, en god och nyttig granola med hasselnötter, mandel och pumpakärnor.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl mandel
  • 1 liter havregryn
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl vatten
  • 1 dl flytande honung
  • 2 dl russin eller tranbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka hasselnötter och mandel grovt. Blanda havregryn, pumpakärnor och nötterna i en bunke.
  2. Häll i vatten och honung. Blanda.
  3. Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Krama med händerna så att det blandas.
  4. Rosta i ugnen 20 minuter. Rör om två gånger under tiden. Låt svalna.
  5. Blanda med russin/tranbär. Lägg granolan i en burk med tättslutande lock när den svalnat helt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2020-01-10

Med vanilj blir den ändå godare!

Liknande recept

Valnötsbröd

(18)

Granola

(9)

Yoghurtbröd med hasselnötter och tranbär

(28)

Energiboost smoothie

(2)

Lingonmarmelad

(2)

Nötbröd

(3)

Frukostbullar

(85)

Aprikos och valnötsbröd

(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl mandel
  • 1 liter havregryn
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl vatten
  • 1 dl flytande honung
  • 2 dl russin eller tranbär

Granola - recept

Betyg (1-5):
4.24 (21 betyg)

Perfekt till mellis eller frukost, en god och nyttig granola med hasselnötter, mandel och pumpakärnor.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka hasselnötter och mandel grovt. Blanda havregryn, pumpakärnor och nötterna i en bunke.
  2. Häll i vatten och honung. Blanda.
  3. Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Krama med händerna så att det blandas.
  4. Rosta i ugnen 20 minuter. Rör om två gånger under tiden. Låt svalna.
  5. Blanda med russin/tranbär. Lägg granolan i en burk med tättslutande lock när den svalnat helt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2020-01-10

Med vanilj blir den ändå godare!

Liknande recept

Valnötsbröd

(18)

Granola

(9)

Yoghurtbröd med hasselnötter och tranbär

(28)

Energiboost smoothie

(2)

Lingonmarmelad

(2)

Nötbröd

(3)

Frukostbullar

(85)

Aprikos och valnötsbröd

(5)