Gör din egen rågsurdeg

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Låt degen ta sin tid, det är värt väntan

Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Dag 1:
  • 1 dl vatten (40º)
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • Dag 4:
  • 1 liter vatten (40º)
  • 1 liter grovt rågmjöl

Gör så här

Dag 1

  1. Rör ihop vatten och rågmjöl i en glasburk, sätt på lock och låt stå i rumstemperatur 3 dygn. OBS! Rör om varje dag.

Dag 4

  1. Rör ihop vatten och rågmjöl i en bunke och blanda i degen från glasburken. Låt stå täckt med handduk i rumstemperatur 1 dygn.

Dag 5

  1. Surdegen är klar att användas. Dela upp i tio burkar eller plastpåsar, spara den surdeg som inte går åt i kylskåp.

Hållbarhet

  1. Cirka 5 dygn.<br> Användning:<br> Använd minst ½ dl surdeg per liter degvätska. <br><br> Göra mer surdeg:<br> Av den sista burken/påsen surdeg gör man en ny sats surdeg. Gör som dygn 4 och 5, samma mängd vatten och mjöl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Bananpannkakor

(33)

Smoothie med mango och banan

(4)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Saffransscones med kesella

(0)

Jordgubbssmoothie

(96)

Hallonsmoothie

(8)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)
4 st
  • Dag 1:
  • 1 dl vatten (40º)
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • Dag 4:
  • 1 liter vatten (40º)
  • 1 liter grovt rågmjöl

Gör din egen rågsurdeg

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Låt degen ta sin tid, det är värt väntan

Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Dag 1

  1. Rör ihop vatten och rågmjöl i en glasburk, sätt på lock och låt stå i rumstemperatur 3 dygn. OBS! Rör om varje dag.

Dag 4

  1. Rör ihop vatten och rågmjöl i en bunke och blanda i degen från glasburken. Låt stå täckt med handduk i rumstemperatur 1 dygn.

Dag 5

  1. Surdegen är klar att användas. Dela upp i tio burkar eller plastpåsar, spara den surdeg som inte går åt i kylskåp.

Hållbarhet

  1. Cirka 5 dygn.<br> Användning:<br> Använd minst ½ dl surdeg per liter degvätska. <br><br> Göra mer surdeg:<br> Av den sista burken/påsen surdeg gör man en ny sats surdeg. Gör som dygn 4 och 5, samma mängd vatten och mjöl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Bananpannkakor

(33)

Smoothie med mango och banan

(4)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Saffransscones med kesella

(0)

Jordgubbssmoothie

(96)

Hallonsmoothie

(8)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies