För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gör din egen rågsurdeg

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Att baka sin egen surdeg tar tid, men det är värt väntan. När du har din surdeg kan du passa på att experimentera med olika mjölsorter och smaksättningar.

Tillagningstid: 5 dygn
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Dag 1:
  • 1 dl vatten (40º)
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • Dag 4:
  • 1 liter vatten (40º)
  • 1 liter grovt rågmjöl

Gör så här

Dag 1

  1. Rör ihop vatten och rågmjöl i en glasburk, sätt på lock och låt stå i rumstemperatur 3 dygn. OBS! Rör om varje dag.

Dag 4

  1. Rör ihop vatten och rågmjöl i en bunke och blanda i degen från glasburken. Låt stå täckt med handduk i rumstemperatur 1 dygn.

Dag 5

  1. Surdegen är klar att användas. Dela upp i tio burkar eller plastpåsar, spara den surdeg som inte går åt i kylskåp.

Hållbarhet

  1. Cirka 5 dygn. Användning: Använd minst ½ dl surdeg per liter degvätska. Göra mer surdeg: Av den sista burken/påsen surdeg gör man en ny sats surdeg. Gör som dygn 4 och 5, samma mängd vatten och mjöl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grova rågfrallor

(20)

Hirsplättar

(4)

Dinkelscones

(8)

Brytbröd med frön

(21)

Siktkaka

(19)

Lättbakade baguetter

(9)

Matbrödsgifflar

(2)

Fullkornsvåfflor

(31)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • Dag 1:
  • 1 dl vatten (40º)
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • Dag 4:
  • 1 liter vatten (40º)
  • 1 liter grovt rågmjöl

Gör din egen rågsurdeg

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Att baka sin egen surdeg tar tid, men det är värt väntan. När du har din surdeg kan du passa på att experimentera med olika mjölsorter och smaksättningar.

Tillagningstid: 5 dygn
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Dag 1

  1. Rör ihop vatten och rågmjöl i en glasburk, sätt på lock och låt stå i rumstemperatur 3 dygn. OBS! Rör om varje dag.

Dag 4

  1. Rör ihop vatten och rågmjöl i en bunke och blanda i degen från glasburken. Låt stå täckt med handduk i rumstemperatur 1 dygn.

Dag 5

  1. Surdegen är klar att användas. Dela upp i tio burkar eller plastpåsar, spara den surdeg som inte går åt i kylskåp.

Hållbarhet

  1. Cirka 5 dygn. Användning: Använd minst ½ dl surdeg per liter degvätska. Göra mer surdeg: Av den sista burken/påsen surdeg gör man en ny sats surdeg. Gör som dygn 4 och 5, samma mängd vatten och mjöl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grova rågfrallor

(20)

Hirsplättar

(4)

Dinkelscones

(8)

Brytbröd med frön

(21)

Siktkaka

(19)

Lättbakade baguetter

(9)

Matbrödsgifflar

(2)

Fullkornsvåfflor

(31)