
Gör din egen rågsurdeg
Betyg (1-5):
Att baka sin egen surdeg tar tid, men det är värt väntan. När du har din surdeg kan du passa på att experimentera med olika mjölsorter och smaksättningar.
Tillagningstid: 5 dygn
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Dag 1:
- 1 dl vatten (40º)
- 1 dl grovt rågmjöl
- Dag 4:
- 1 liter vatten (40º)
- 1 liter grovt rågmjöl
Gör så här
Dag 1
- Rör ihop vatten och rågmjöl i en glasburk, sätt på lock och låt stå i rumstemperatur 3 dygn. OBS! Rör om varje dag.
Dag 4
- Rör ihop vatten och rågmjöl i en bunke och blanda i degen från glasburken. Låt stå täckt med handduk i rumstemperatur 1 dygn.
Dag 5
- Surdegen är klar att användas. Dela upp i tio burkar eller plastpåsar, spara den surdeg som inte går åt i kylskåp.
Hållbarhet
- Cirka 5 dygn. Användning: Använd minst ½ dl surdeg per liter degvätska. Göra mer surdeg: Av den sista burken/påsen surdeg gör man en ny sats surdeg. Gör som dygn 4 och 5, samma mängd vatten och mjöl.
Liknande recept
Gör din egen rågsurdeg
Betyg (1-5):
Att baka sin egen surdeg tar tid, men det är värt väntan. När du har din surdeg kan du passa på att experimentera med olika mjölsorter och smaksättningar.
Tillagningstid: 5 dygn
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Dag 1
- Rör ihop vatten och rågmjöl i en glasburk, sätt på lock och låt stå i rumstemperatur 3 dygn. OBS! Rör om varje dag.
Dag 4
- Rör ihop vatten och rågmjöl i en bunke och blanda i degen från glasburken. Låt stå täckt med handduk i rumstemperatur 1 dygn.
Dag 5
- Surdegen är klar att användas. Dela upp i tio burkar eller plastpåsar, spara den surdeg som inte går åt i kylskåp.
Hållbarhet
- Cirka 5 dygn. Användning: Använd minst ½ dl surdeg per liter degvätska. Göra mer surdeg: Av den sista burken/påsen surdeg gör man en ny sats surdeg. Gör som dygn 4 och 5, samma mängd vatten och mjöl.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!