Goi Cuon

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

En färsk vårrulle fylld med vietnamesiska godsaker.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g extra stora räkor med skal
  • 300 g strimlat fläskkött gärna marinerat
  • 100 g glas- eller risnudlar
  • 280 g böngroddar på burk
  • 2 tsk olja, gärna sesamolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g urkärnad gurka, i stavar
  • 2 krm chilipeppar
  • 8 rispapper eller wraps
  • 1 liter strimlad sallad
  • 1 dl korianderblad
  • Tillbehör:
  • 2 msk grovhackade jordnötter
  • 4 msk hoisinsås
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten

Gör så här

  1. Tina räkor och kött om de är frysta. Skala räkorna. Koka nudlarna enligt förpackningen. Spola böngroddarna med vatten och låt dem rinna av. Stek köttet i oljan i en stor stekpanna. Salta och peppra om det inte är marinerat. Blanda ner nudlar, räkor och gurka och smaka av med chilipeppar.
  2. Blöt och lägg ut rispappren enligt förpackningen. Fördela sallad och koriander på pappren och lägg på kött- och räkblandningen. Vik ihop papperet över fyllningen som ett smalt öppet kuvert.
  3. Blanda nötterna i såsen och servera den med kokt ris.

Tips

Fyllningen kan rullas in i tortillabröd i stället för rispapper.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g extra stora räkor med skal
  • 300 g strimlat fläskkött gärna marinerat
  • 100 g glas- eller risnudlar
  • 280 g böngroddar på burk
  • 2 tsk olja, gärna sesamolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g urkärnad gurka, i stavar
  • 2 krm chilipeppar
  • 8 rispapper eller wraps
  • 1 liter strimlad sallad
  • 1 dl korianderblad
  • Tillbehör:
  • 2 msk grovhackade jordnötter
  • 4 msk hoisinsås
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten

Goi Cuon

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

En färsk vårrulle fylld med vietnamesiska godsaker.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina räkor och kött om de är frysta. Skala räkorna. Koka nudlarna enligt förpackningen. Spola böngroddarna med vatten och låt dem rinna av. Stek köttet i oljan i en stor stekpanna. Salta och peppra om det inte är marinerat. Blanda ner nudlar, räkor och gurka och smaka av med chilipeppar.
  2. Blöt och lägg ut rispappren enligt förpackningen. Fördela sallad och koriander på pappren och lägg på kött- och räkblandningen. Vik ihop papperet över fyllningen som ett smalt öppet kuvert.
  3. Blanda nötterna i såsen och servera den med kokt ris.

Tips

Fyllningen kan rullas in i tortillabröd i stället för rispapper.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies