Goi Cuon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En färsk vårrulle fylld med vietnamesiska godsaker.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g extra stora räkor med skal
  • 300 g strimlat fläskkött gärna marinerat
  • 100 g glas- eller risnudlar
  • 280 g böngroddar på burk
  • 2 tsk olja, gärna sesamolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g urkärnad gurka, i stavar
  • 2 krm chilipeppar
  • 8 rispapper eller wraps
  • 1 liter strimlad sallad
  • 1 dl korianderblad
  • 3 krm salt
  • Tillbehör:
  • 2 msk grovhackade jordnötter
  • 4 msk hoisinsås
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tina räkor och kött om de är frysta. Skala räkorna. Koka nudlarna enligt förpackningen. Spola böngroddarna med vatten och låt dem rinna av. Stek köttet i oljan i en stor stekpanna. Salta och peppra om det inte är marinerat. Blanda ner nudlar, räkor och gurka och smaka av med chilipeppar.
  2. Blöt och lägg ut rispappren enligt förpackningen. Fördela sallad och koriander på pappren och lägg på kött- och räkblandningen. Vik ihop papperet över fyllningen som ett smalt öppet kuvert.
  3. Blanda nötterna i såsen och servera den med kokt ris.

Tips

Fyllningen kan rullas in i tortillabröd i stället för rispapper.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Räkor med två sorters aioli

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räktrifle med tacotubs

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g extra stora räkor med skal
  • 300 g strimlat fläskkött gärna marinerat
  • 100 g glas- eller risnudlar
  • 280 g böngroddar på burk
  • 2 tsk olja, gärna sesamolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g urkärnad gurka, i stavar
  • 2 krm chilipeppar
  • 8 rispapper eller wraps
  • 1 liter strimlad sallad
  • 1 dl korianderblad
  • 3 krm salt
  • Tillbehör:
  • 2 msk grovhackade jordnötter
  • 4 msk hoisinsås
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt

Goi Cuon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En färsk vårrulle fylld med vietnamesiska godsaker.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina räkor och kött om de är frysta. Skala räkorna. Koka nudlarna enligt förpackningen. Spola böngroddarna med vatten och låt dem rinna av. Stek köttet i oljan i en stor stekpanna. Salta och peppra om det inte är marinerat. Blanda ner nudlar, räkor och gurka och smaka av med chilipeppar.
  2. Blöt och lägg ut rispappren enligt förpackningen. Fördela sallad och koriander på pappren och lägg på kött- och räkblandningen. Vik ihop papperet över fyllningen som ett smalt öppet kuvert.
  3. Blanda nötterna i såsen och servera den med kokt ris.

Tips

Fyllningen kan rullas in i tortillabröd i stället för rispapper.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Räkor med två sorters aioli

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räktrifle med tacotubs

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)