Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg (1-5):
4.16 (43 betyg)

Hemmagjord gnocchi med grönsaker och svamp, toppad med grana padano och salvia.

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 tsk neutral olja
  • 250 g champinjoner, delade
  • 400 g blomkål, i små buketter
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk salvia, plockade blad
  • 50 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron
  • Gnocchi
  • 400 g mjölig potatis
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Gnocchi: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Häll ut det mesta av mjölet blandat med salt på arbetsbänken och pressa potatisen i en hög ovanpå. Gör en grop i den pressade potatisen och knäck ner ägget. Ringla över oljan och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
  2. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 1 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt med en mjölad gaffel. Lägg den färdiga gnocchin på mjölad bänk eller på ett fat. Lägg ner gnocchin i omgångar i kokande, saltat vatten med en skvätt olja. Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen tills den slutat släppa vätska. Tillsätt blomkål, vitlök, smör, salt och salvia. Stek någon minut till, rör om och häll i gnocchin i pannan. Rör ner osten, pressa över citronsaft och smaka ev av med mer salt.

Tips

Koka potatisen dagen innan så spar du tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christopher

2018-07-08

Mycket gott! Gick bra med fast potatis också som revs på rivjärn i brist på press.

Yar

2018-03-07

Tyckte det blev jättegott! Körde med parmesan istället, och torkad oregano, timjan och rosmarin, blev riktigt bra! Ta gärna lite mindre citron tycker jag, så det inte tar över smaken från parmesanen

Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)

Lökpaj med smördeg

(29)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 tsk neutral olja
  • 250 g champinjoner, delade
  • 400 g blomkål, i små buketter
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk salvia, plockade blad
  • 50 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron
  • Gnocchi
  • 400 g mjölig potatis
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg (1-5):
4.16 (43 betyg)

Hemmagjord gnocchi med grönsaker och svamp, toppad med grana padano och salvia.

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnocchi: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Häll ut det mesta av mjölet blandat med salt på arbetsbänken och pressa potatisen i en hög ovanpå. Gör en grop i den pressade potatisen och knäck ner ägget. Ringla över oljan och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
  2. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 1 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt med en mjölad gaffel. Lägg den färdiga gnocchin på mjölad bänk eller på ett fat. Lägg ner gnocchin i omgångar i kokande, saltat vatten med en skvätt olja. Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen tills den slutat släppa vätska. Tillsätt blomkål, vitlök, smör, salt och salvia. Stek någon minut till, rör om och häll i gnocchin i pannan. Rör ner osten, pressa över citronsaft och smaka ev av med mer salt.

Tips

Koka potatisen dagen innan så spar du tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christopher

2018-07-08

Mycket gott! Gick bra med fast potatis också som revs på rivjärn i brist på press.

Yar

2018-03-07

Tyckte det blev jättegott! Körde med parmesan istället, och torkad oregano, timjan och rosmarin, blev riktigt bra! Ta gärna lite mindre citron tycker jag, så det inte tar över smaken från parmesanen

Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)

Lökpaj med smördeg

(29)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies