
Glutenfritt fröknäcke
Betyg (1-5):
Glutenfritt fröknäcke med solroskärnor, pumpakärnor, linfrön och sesamfrön. Supergott och enkelt att baka. Recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl sesamfrön
- 0.5 dl hela linfrön
- 2 dl majsmjöl eller bovetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk fänkålsfrön, grovt mortlade
- 2 dl kokhett vatten
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Blanda kärnor, frön, mjöl, salt och fänkålsfrön.
- Tillsätt vattnet och rör ihop till en smet. Låt stå 10 min.
- Bred ut smeten så tunt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnsvärmen och låt brödet stå kvar och torka på eftervärmen.
Glutenfritt fröknäcke
Betyg (1-5):
Glutenfritt fröknäcke med solroskärnor, pumpakärnor, linfrön och sesamfrön. Supergott och enkelt att baka. Recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda kärnor, frön, mjöl, salt och fänkålsfrön.
- Tillsätt vattnet och rör ihop till en smet. Låt stå 10 min.
- Bred ut smeten så tunt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnsvärmen och låt brödet stå kvar och torka på eftervärmen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!