Glutenfritt fröknäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (7 betyg)

Glutenfritt fröknäcke med solroskärnor, pumpakärnor, linfrön och sesamfrön. Supergott och enkelt att baka. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 2 dl majsmjöl eller bovetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk fänkålsfrön, grovt mortlade
  • 2 dl kokhett vatten
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda kärnor, frön, mjöl, salt och fänkålsfrön.
  2. Tillsätt vattnet och rör ihop till en smet. Låt stå 10 min.
  3. Bred ut smeten så tunt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnsvärmen och låt brödet stå kvar och torka på eftervärmen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 2 dl majsmjöl eller bovetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk fänkålsfrön, grovt mortlade
  • 2 dl kokhett vatten
  • 1 tsk flingsalt

Glutenfritt fröknäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (7 betyg)

Glutenfritt fröknäcke med solroskärnor, pumpakärnor, linfrön och sesamfrön. Supergott och enkelt att baka. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kärnor, frön, mjöl, salt och fänkålsfrön.
  2. Tillsätt vattnet och rör ihop till en smet. Låt stå 10 min.
  3. Bred ut smeten så tunt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnsvärmen och låt brödet stå kvar och torka på eftervärmen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskröra med kapris

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)