Glutenfria våfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (12 betyg)

Testa att göra glutenfria våfflor nästa gång du är i farten att grädda våfflor. De är lätta och frasiga och blir extra goda om du rör ihop en egen jordgubbssylt!

Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 ägg
  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 225 g frysta jordgubbar, lätt tinade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop grädde, vatten och ägg. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om till en jämn smet.
  2. Rör ihop jordgubbarna med limeskal och florsocker. Vispa grädden fluffig.
  3. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna till fin färg. Servera våfflorna direkt med de rårörda jordgubbarna och grädden.

Servering

Garnera med pudrat florsocker och citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 ägg
  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 225 g frysta jordgubbar, lätt tinade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Glutenfria våfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (12 betyg)

Testa att göra glutenfria våfflor nästa gång du är i farten att grädda våfflor. De är lätta och frasiga och blir extra goda om du rör ihop en egen jordgubbssylt!

Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop grädde, vatten och ägg. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om till en jämn smet.
  2. Rör ihop jordgubbarna med limeskal och florsocker. Vispa grädden fluffig.
  3. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna till fin färg. Servera våfflorna direkt med de rårörda jordgubbarna och grädden.

Servering

Garnera med pudrat florsocker och citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)