För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Glutenfria våfflor

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

Testa att göra glutenfria våfflor nästa gång du är i farten att grädda våfflor. De är lätta och frasiga och blir extra goda om du rör ihop en egen jordgubbssylt!

Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 ägg
  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 225 g frysta jordgubbar, lätt tinade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop grädde, vatten och ägg. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om till en jämn smet.
  2. Rör ihop jordgubbarna med limeskal och florsocker. Vispa grädden fluffig.
  3. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna till fin färg. Servera våfflorna direkt med de rårörda jordgubbarna och grädden.

Servering

Garnera med pudrat florsocker och citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banoffee-paj

(93)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Snabba marängbakelser

(2)

Hallontarte

(34)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 ägg
  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 225 g frysta jordgubbar, lätt tinade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Glutenfria våfflor

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

Testa att göra glutenfria våfflor nästa gång du är i farten att grädda våfflor. De är lätta och frasiga och blir extra goda om du rör ihop en egen jordgubbssylt!

Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop grädde, vatten och ägg. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om till en jämn smet.
  2. Rör ihop jordgubbarna med limeskal och florsocker. Vispa grädden fluffig.
  3. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna till fin färg. Servera våfflorna direkt med de rårörda jordgubbarna och grädden.

Servering

Garnera med pudrat florsocker och citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banoffee-paj

(93)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Snabba marängbakelser

(2)

Hallontarte

(34)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)