Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (20 betyg)

Saffransbulle på plåt med mandelmassa- och kardemummafyllning gör julbaket extra gott.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim och 30 min jäsning + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl strösocker
  • 8 dl glutenfritt mjöl från kungsörnen
  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g mandelmassa
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten
  • Till garnering
  • mandelspån
  • lingon

Gör så här

  1. Blanda strösocker, salt och mjöl. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37°. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt saffran, de torra ingredienserna och smöret. Rör om tills allt blivit blandat. Degen blir kladdig. Låt jäsa under bakduk 1 tim.
  2. Blanda alla ingredienser till fyllningen och sätt på ugnen på 200°. Skeda upp degen i 12 högar i en smörjd ugnsform ca 24 x 34 cm. Tryck ett hål i mitten av varje ”hög” och klicka i mandelmassfyllningen.
  3. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 20–23 min. Låt svalna. Vispa ihop glasyren och ringla över bullen. Garnera med mandelspån och ev lingon. Skär bullen i 12 bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer

2020-12-11

Finax glutenfritt mjöl borde väl funka det med.

Titti

2020-12-06

WOW va god! Jag använde mig av 485 g Semper fin mix (siktade även mjölet), ca 490 g Mjölk, 133 g socker och hade den inne på 180 grader varmluft i 18 minuter. Blev inte alls så mörk som på bilden men god ändå!

Monica

2020-05-01

Vad gör man när det mjölet inte finns längre?

Jana

2019-12-13

Kan man använda vanligt vetemjöl?

Liknande recept

Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Crostata con marmelata

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mazarinkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hjortronknyten

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Bärmuffins i filodeg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Julkaka med lingon

Betyg
Betyg
(14)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.5 dl strösocker
  • 8 dl glutenfritt mjöl från kungsörnen
  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g mandelmassa
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten
  • Till garnering
  • mandelspån
  • lingon

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (20 betyg)

Saffransbulle på plåt med mandelmassa- och kardemummafyllning gör julbaket extra gott.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim och 30 min jäsning + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda strösocker, salt och mjöl. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37°. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt saffran, de torra ingredienserna och smöret. Rör om tills allt blivit blandat. Degen blir kladdig. Låt jäsa under bakduk 1 tim.
  2. Blanda alla ingredienser till fyllningen och sätt på ugnen på 200°. Skeda upp degen i 12 högar i en smörjd ugnsform ca 24 x 34 cm. Tryck ett hål i mitten av varje ”hög” och klicka i mandelmassfyllningen.
  3. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 20–23 min. Låt svalna. Vispa ihop glasyren och ringla över bullen. Garnera med mandelspån och ev lingon. Skär bullen i 12 bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer

2020-12-11

Finax glutenfritt mjöl borde väl funka det med.

Titti

2020-12-06

WOW va god! Jag använde mig av 485 g Semper fin mix (siktade även mjölet), ca 490 g Mjölk, 133 g socker och hade den inne på 180 grader varmluft i 18 minuter. Blev inte alls så mörk som på bilden men god ändå!

Monica

2020-05-01

Vad gör man när det mjölet inte finns längre?

Jana

2019-12-13

Kan man använda vanligt vetemjöl?

Liknande recept

Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Crostata con marmelata

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mazarinkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hjortronknyten

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Bärmuffins i filodeg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Julkaka med lingon

Betyg
Betyg
(14)