För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Saffransbulle på plåt med mandelmassa- och kardemummafyllning gör julbaket extra gott.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim och 30 min jäsning + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl strösocker
  • 8 dl glutenfritt mjöl från kungsörnen
  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g mandelmassa
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten
  • Till garnering
  • mandelspån
  • lingon

Gör så här

  1. Blanda strösocker, salt och mjöl. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37°. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt saffran, de torra ingredienserna och smöret. Rör om tills allt blivit blandat. Degen blir kladdig. Låt jäsa under bakduk 1 tim.
  2. Blanda alla ingredienser till fyllningen och sätt på ugnen på 200°. Skeda upp degen i 12 högar i en smörjd ugnsform ca 24 x 34 cm. Tryck ett hål i mitten av varje ”hög” och klicka i mandelmassfyllningen.
  3. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 20–23 min. Låt svalna. Vispa ihop glasyren och ringla över bullen. Garnera med mandelspån och ev lingon. Skär bullen i 12 bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2020-05-01

Vad gör man när det mjölet inte finns längre?

Jana

2019-12-13

Kan man använda vanligt vetemjöl?

Liknande recept

Mazarinkaka med blåbär

(6)

Bärmuffins i filodeg

(2)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Crostata con marmelata

(1)

Blåbärsmuffins med cream cheese topping

(34)

Julkaka med lingon

(13)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(18)

Hjortronknyten

(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.5 dl strösocker
  • 8 dl glutenfritt mjöl från kungsörnen
  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g mandelmassa
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten
  • Till garnering
  • mandelspån
  • lingon

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Saffransbulle på plåt med mandelmassa- och kardemummafyllning gör julbaket extra gott.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim och 30 min jäsning + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda strösocker, salt och mjöl. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37°. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt saffran, de torra ingredienserna och smöret. Rör om tills allt blivit blandat. Degen blir kladdig. Låt jäsa under bakduk 1 tim.
  2. Blanda alla ingredienser till fyllningen och sätt på ugnen på 200°. Skeda upp degen i 12 högar i en smörjd ugnsform ca 24 x 34 cm. Tryck ett hål i mitten av varje ”hög” och klicka i mandelmassfyllningen.
  3. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 20–23 min. Låt svalna. Vispa ihop glasyren och ringla över bullen. Garnera med mandelspån och ev lingon. Skär bullen i 12 bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2020-05-01

Vad gör man när det mjölet inte finns längre?

Jana

2019-12-13

Kan man använda vanligt vetemjöl?

Liknande recept

Mazarinkaka med blåbär

(6)

Bärmuffins i filodeg

(2)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Crostata con marmelata

(1)

Blåbärsmuffins med cream cheese topping

(34)

Julkaka med lingon

(13)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(18)

Hjortronknyten

(13)