Glutenfri kavring i muffinsplåt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Små portionsbullar av kavring som bakas i muffinsplåt är både glutenfria och mustiga i smaken. En av ingredienserna är kanske lite otippad, men bryggkaffet ger både en mustig och en kryddig karaktär till brödet.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g glutenfri mjölmix med högt fiberinnehåll
  • 1 msk anisfrön, mortlade
  • 1 msk fänkålsfrön, mortlade
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl filmjölk
  • 1.5 dl bryggkaffe, svalnat
  • 1 dl muscovadosirap eller mörk sirap
  • 50 g smält smör, till pensling

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, kaffe och sirap och rör ihop till en jämn, ganska lös deg. Fördela degen i en muffinsplåt klädd med bakplåtspapper eller penslad med smör.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pensla bröden med smält smör så fort de tagits ut ur ugnen. Låt svalna i formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)

Frasig minipizza

(19)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Fruktbröd

(22)

Smoothietallrik

(6)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Rulltårta ginger delight

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g glutenfri mjölmix med högt fiberinnehåll
  • 1 msk anisfrön, mortlade
  • 1 msk fänkålsfrön, mortlade
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl filmjölk
  • 1.5 dl bryggkaffe, svalnat
  • 1 dl muscovadosirap eller mörk sirap
  • 50 g smält smör, till pensling

Glutenfri kavring i muffinsplåt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Små portionsbullar av kavring som bakas i muffinsplåt är både glutenfria och mustiga i smaken. En av ingredienserna är kanske lite otippad, men bryggkaffet ger både en mustig och en kryddig karaktär till brödet.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, kaffe och sirap och rör ihop till en jämn, ganska lös deg. Fördela degen i en muffinsplåt klädd med bakplåtspapper eller penslad med smör.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pensla bröden med smält smör så fort de tagits ut ur ugnen. Låt svalna i formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)

Frasig minipizza

(19)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Fruktbröd

(22)

Smoothietallrik

(6)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Rulltårta ginger delight

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies