Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg (1-5):
2 (5 betyg)

Ser imponerande ut men är faktiskt enkel att göra. Lovar! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 30 min + 30 min i ugn + tid i frys
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 liter glass i olika smaker och färger
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • maränger (köpta eller hemgjorda)
  • 125 g blåbär eller hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda mjölsorterna med bakpulvret.
  2. Sikta ner det i äggvispet. Vänd ihop med en slickepott till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills provstickan är torr, ca 30 min. Låt svalna helt.
  3. Låt glassen stå framme tills den lätt går att breda. Dela kakan i två bottnar och diska rent formen. Klä formen med plast och lägg tillbaka ena bottnen. Bred på glassen i tre lager ovanpå varandra.
  4. Toppa med den andra bottnen och tryck till lätt. Låt stå i frysen minst 2 timmar. Vispa grädden fluffig. Ta ut tårtan lite i förväg och ställ på ett tårtfat. Bred på grädden och garnera med maränger och blåbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banoffee-paj

(83)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Smarriga havrekorgar

(0)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 liter glass i olika smaker och färger
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • maränger (köpta eller hemgjorda)
  • 125 g blåbär eller hallon

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg (1-5):
2 (5 betyg)

Ser imponerande ut men är faktiskt enkel att göra. Lovar! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 30 min + 30 min i ugn + tid i frys
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda mjölsorterna med bakpulvret.
  2. Sikta ner det i äggvispet. Vänd ihop med en slickepott till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills provstickan är torr, ca 30 min. Låt svalna helt.
  3. Låt glassen stå framme tills den lätt går att breda. Dela kakan i två bottnar och diska rent formen. Klä formen med plast och lägg tillbaka ena bottnen. Bred på glassen i tre lager ovanpå varandra.
  4. Toppa med den andra bottnen och tryck till lätt. Låt stå i frysen minst 2 timmar. Vispa grädden fluffig. Ta ut tårtan lite i förväg och ställ på ett tårtfat. Bred på grädden och garnera med maränger och blåbär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banoffee-paj

(83)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Smarriga havrekorgar

(0)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies