Glasstårta med banan och hasselnötskräm

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Supergod glasstårta med maränger och banan.

Tillagningstid: 20 min + tid i frysen
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 banan
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g hasselnötskräm
  • 60 g maränger
  • chokladsås

Gör så här

  1. Separera äggula och äggvita i varsin bunke. Vispa äggvitan med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa äggulan porös med resten av sockret.
  2. Mosa bananen med en gaffel och vispa ner i äggulesmeten. Vispa grädden fast och fluffig. Värm hasselnötskrämen i mikro eller försiktigt i vattenbad, så att den blir lösare, men inte för varm.
  3. Vänd ner grädden i äggulesmeten och sedan äggvitan. Vänd ner grovt krossade maränger och ringla i hasselnötskräm. Häll smeten i en form med löstagbara kanter.
  4. Täck formen med plast (utan att trycka till den). Ställ i frysen minst 4 timmar. Vid servering, toppa ev med mer krossade maränger och chokladsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-03-06

Till Guri och Gun: Det ska vara 400 g hasselnötscreme.

Gun

2017-02-27

Glassmeten var fantastisk men 600g hasselnötscreme var på tok för mycket. Jag gissar på att det ska vara 60g istället. Så kommer jag göra nästa gång istället.

Guri

2017-02-20

600 g hasselnötscreme känns väldigt mycket, stämmer det verkligen?

Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Hemavans äppelkaka

(151)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Kladdkaka grundrecept

(786)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Frasvåfflor

(123)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 banan
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g hasselnötskräm
  • 60 g maränger
  • chokladsås

Glasstårta med banan och hasselnötskräm

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Supergod glasstårta med maränger och banan.

Tillagningstid: 20 min + tid i frysen
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggula och äggvita i varsin bunke. Vispa äggvitan med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa äggulan porös med resten av sockret.
  2. Mosa bananen med en gaffel och vispa ner i äggulesmeten. Vispa grädden fast och fluffig. Värm hasselnötskrämen i mikro eller försiktigt i vattenbad, så att den blir lösare, men inte för varm.
  3. Vänd ner grädden i äggulesmeten och sedan äggvitan. Vänd ner grovt krossade maränger och ringla i hasselnötskräm. Häll smeten i en form med löstagbara kanter.
  4. Täck formen med plast (utan att trycka till den). Ställ i frysen minst 4 timmar. Vid servering, toppa ev med mer krossade maränger och chokladsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-03-06

Till Guri och Gun: Det ska vara 400 g hasselnötscreme.

Gun

2017-02-27

Glassmeten var fantastisk men 600g hasselnötscreme var på tok för mycket. Jag gissar på att det ska vara 60g istället. Så kommer jag göra nästa gång istället.

Guri

2017-02-20

600 g hasselnötscreme känns väldigt mycket, stämmer det verkligen?

Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Hemavans äppelkaka

(151)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Kladdkaka grundrecept

(786)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Frasvåfflor

(123)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies